V obrambi Gorice še naprej pušča

V prvih tekmah osmine finala nogometnega pokala sta izpadla Gorica in TKK Tolmin. Nafta je doma z 2:0 izločila Krško, preostalih pet parov bo prihodnji teden. V sredo bo Koper gostil Maribor, Brda Domžale, Tabor pa gre v Kidričevo.

 Foto: STA
Foto: STA

Radomlje : Gorica 3:2 (2:2, 2:2)

Športni park, gledalcev 300, sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 0:1 Osuji (23), 0:2 Colley (35), 1:2 Varga (38), 2:2 Pišek (43), 3:2 Marjanović (104 ag).

Gorica: Marjanović, Kolenc, Gulič (od 46. Marinič), Osuji, Volarič (od 79. Hodžić), Colley, Jermol, T. Kavčič, Tomiček, Paljk (od 91. M. Kavčič), Lipušček. Trener: Borivoje Lučić.

RADOMLJE > Tudi v pokalu so se Novogoričanom ponovile že znane slabosti. V drugoligaškem obračunu so resda zabili dva gola in povedli z 2:0, a ni pomagalo. V obrambni polovici preprosto ne premorejo dovolj čvrstosti, da bi se ubranili tekmečevih napadov. Na nobeni od devetih letošnjih uradnih tekem jim ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene. Trend kaže celo na poslabšanje razmer. Na zadnjih štirih dvobojih so prejeli enajst zadetkov, kar je v povprečju skoraj tri na tekmo. Tri gole so jim zabili tudi Radomljani in se z rezultatskim zasukom zavihteli v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Novogoričani so spet prepoceni zapravili vodstvo, napadalna učinkovitost iz prvega polčasa pa je tako kot na prejšnjih dvobojih šla v nič. Trener Borivoje Lučić je opravil dve menjavi v enajsterici, ki je začela tekmo s Krškim. Od prve minute sta zaigrala Mark Gulič in Matic Paljk, v ekipi pa spet ni bilo načetega Roka Grudine. Po odhodu Etiena Velikonje je vloga kapetana tokrat pripadla Osujija Amarachija, ki je prevzel tudi strelsko breme. Na polovici prvega polčasa je po podaji s strani popeljal goste v vodstvo. Ko je Lamin Colley v 35. minuti povišal novogoriško prednost, je kazalo, da bi lahko ponovili dosežek iz prejšnje sezone z uvrstitvijo v četrtfinale. Na podlagi letošnjih izkušenj pa je bilo hitro moč sklepati, da bo to račun brez krčmarja. Ob že pregovornem novogoriškem mrku so Radomljani, ki si prej niso ustvarili skoraj nič, dočakali svojih pet minut in še pred odmorom izničili prednost gostov. V nadaljevanju je bila vodilna ekipa druge SNL na krilih izenačenja podjetnejša in nevarnejša. Tresel se je tudi okvir vrat Novogoričanov, ki so ob izteku rednega dela vendarle imeli imenitno priložnost. Osujiju je to pot pripadla vloga osmoljenca. S kakih petih metrov je zgrešil vrata in tekma je šla v podaljšek, ki je pravzaprav edini razburljivi trenutek ponudil ob odločilnem zadetku. Zanj so Radomljani v ključni akciji potrebovali kar pet strelov. Štiri so Novogoričani spretno in srečno odbili. Pri petem pa se je žoga od vratarja Darka Marjanovića skotalila v mrežo za končnih 3:2. aso

TKK Tolmin : Celje 0:6 (0:2)

Športni park Brajda, gledalcev 280, sodnik Antić (Dekani). Strelci - Benedičič (17), Božić (32), Kerin (49, 80), Kortinik (62), Novak (74).

TKK Tolmin: Mavrič, Kos, Šturm, Rakušček (od 74. Muznik), Jarc (od 46. Debenjak), Lesjak, Šuligoj, Kucalović (od 64. P. Kavčič), Dowlin, Kumer, Lapanja. Trener: Jan Kragelj.

TOLMIN > Oslabljeni Tolminci niso mogli ogroziti napredovanja celjskega prvoligaša, kot jim je nedolgo nazaj v pokalnem tekmovanju uspelo proti Novogoričanom in Domžalčanom, ki so odnesli celo kožo iz Posočja po podaljških. Včeraj je bilo že po dobre pol ure rezultatske negotovosti konec. V nadaljevanju je bilo le še vprašanje kakšna bo končna razlika. Celjani so tretjeligašu naposled natresli šest golov in se uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja. ASO


Najbolj brano