Smučarska otvoritev poletja na Kaninu

Smučišče Kanin je včeraj z začetkom obdobja vsakodnevnega obratovanja vstopilo v glavno poletno sezono. Otvoritev je bila izvrstna, saj je približno 200 obiskovalcev pričakalo lepo vreme s pogledom na Triglav in na morje, z obilico snega in z jutranjo temperaturo pod ničlo.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

KANIN > Delavci Sončnega Kanina so šesterici turnih smučarjev omogočili prevoze s teptalnim strojem na vrh Sedla, od koder vodi še vedno bogato zasnežena proga do Prevale in še naprej na italijansko stran skoraj do sedežnice Gilberti - iz 2300 na 1800 metrov nadmorske višine.

Sedežnica Prevala je sicer začela obratovati za panoramske vožnje pohodnikov od zgornje postaje žičnice iz Bovca do državne meje z Italijo na Prevali.

Dokončana so dela na generalno obnovljeni sedežnici Veliki Graben, ki bo morda kakšen dan obratovala v juliju, če bo Bovčanom uspelo obuditi nekoč priljubljen julijski veleslalom v trenutno še bogato zasneženem Velikem Grabnu.

Oblica snega sicer pomeni opozorilo pohodnikom, da se na zahtevnejše (strmejše) ture odpravljajo oboroženi z izkušnjami (ali vodnikom) in popolno zimsko opremo - s cepinom in derezami vred. V naslednjih dneh naj bi kaninske vršace namreč obiskale celo snežne plohe, vremenoslovci pa nato pričakujejo lep prihodnji vikend.

Kanin bo takrat spet vabljiv za iskalce hladu, pohodnike in tudi turno smučarske navdušence, saj bo snežna odeja gotovo vztrajala še globoko v julij.

Obiskovalci se sicer lahko okrepčajo tako na spodnji kot na zgornji postaji žičnice.


Najbolj brano