Še bodo konkurenčne

Pred nedavnim so se končala ligaška tekmovanja pod okriljem Kegljaške zveze Slovenije. Ponovno so velik uspeh dosegla dekleta Proteusa Postojna.

Najboljši slovenski ženski ekipi je  medalje in pokal podelil 
predsednik KZS Milan Kurelić, ki ga sicer ni na fotografiji. Foto: KK Proteus facebook
Najboljši slovenski ženski ekipi je medalje in pokal podelil predsednik KZS Milan Kurelić, ki ga sicer ni na fotografiji. Foto: KK Proteus facebook

POSTOJNA > Pred več kot mesecem so se končala ligaška tekmovanja pod okriljem Kegljaške zveze Slovenija. Kegljalke postojnskega Proteusa so državni naslov iz leta 2020 nadgradile z drugim zaporednim naslovom državnih prvakinj. Zaradi epidemije in dolgega zaprtja dejavnosti v letu 2021 niso dokončali tekmovanj.

Za drugi naslov je Proteus v zadnji in hkrati odločilni prvenstveni tekmi doma s Calcitom Kamnik remiziral s 4:4, kar je zadostovalo za osvojitev lovorike. Kamničanke so sicer osvojile enako število točk kot torbarke, vendar je pretehtala boljša medsebojna razlika Postojnčank, ki so v Kamniku slavile s 7:1. Državne prvakinje odlično vodi trener Denis Čenanović. V 16 tekmah so dosegle 13 zmag, enkrat igrale neodločeno, bile dvakrat poražene in skupno osvojile 37 točk. Odločilno tekmo sezone so odigrale: Nives Samec, Leila Lisjak (591), Amanda Zalar, Nataša Tibola, Tina Mržljak (608 - najboljši izid tekme) in Maša Miklavec.

Naslov državnih prvakinj postojnski ekipi že drugo leto zapored prinaša igranje v uglednem evropskem pokalu, kjer nastopajo najboljše ženske ekipe stare celine. V minuli sezoni so Postojnčanke že okusile igranje v tem tekmovanju, kjer so z dvema zmagama izločile avstrijsko ekipo z Dunaja. Zatem bi morale igrati z nemškimi prvakinjami, a so jim okužbe s covidom-19 onemogočile nadaljevanje tekmovanja.

Uspeh postojnskih deklet ni ostal neopažen niti v domačem okolju, pred dnevi je igralke s predsednico kluba Ljubo Ceglar sprejel župan Igor Marentič. “Prav v zadnjem krogu nam je uspel veliki met in s tem smo ponovili uspeh izpred dveh sezon. Velika zasluga gre tudi našemu trenerju Denisu Čenanoviću, ki je obenem še selektor slovenskih mlajših selekcij. Ponovno nas čaka nastop v pokalu evropskih prvakinj, kjer, zanimivo, še nismo izgubili tekme. Imamo kvalitetno ekipo, z nekaj mladimi državnimi reprezentantkami, ki pa jo bomo za sezono 2022/23 najbrž še okrepili,” je povedal tehnični vodja ekipe Zoran Ulaga.


Najbolj brano