Primorski obračun v Posavju

Pred nogometaši Ankarana je ena pomembnejših tekem, v kateri oranžni ne bodo že v startu skoraj odpisani. Tako je bilo v zadnjih dveh tekmah z Domžalami in Mariborom, tokrat pa lahko bolj realno lovijo uspeh. V Krškem bo v ospredju pozornosti dvoboj dveh istrskih trenerjev Alena Šćulca in Vlada Badžima.

Ankaranski nogometaši se bodo v Krškem znova pomerili s 
primerljivimi tekmeci, kot so bili pred tedni nogometaši Aluminija. Foto: Leo Caharija
Ankaranski nogometaši se bodo v Krškem znova pomerili s primerljivimi tekmeci, kot so bili pred tedni nogometaši Aluminija. Foto: Leo Caharija

V taboru Ankarana so brez pretiranega objokovanja preboleli zadnja poraza z Domžalami in Mariborom, ko so morali po žogo v svojo mrežo sedemkrat, tekmecema pa niso zabili niti gola. Trenerja Vlada Badžima je po tekmi z Mariborom najbolj zaskrbela poškodba Aristotellesa Romera: “Romero je bil vlečni element ekipe, z njegovim odhodom z igrišča smo izgubili kreativnost. Nekateri igralci dolgo niso bili v vadbenem procesu in ob zgoščenem ritmu tekem bomo morali biti pazljivi.”

S tekmecem podobnega kakovostnega razreda bodo oranžni zvečer skušali osvojiti zelo pomembne tri točke. Krško in Ankaran sta se letos pomerila že dvakrat, obe tekmi sta se končali z delitvijo točk, obe ekipi pa točke tudi nujno potrebujeta, saj je tudi Krško na sedmem mestu z 19. točkami še daleč od neposredne rešitve. Ankaran ima na zadnjem mestu trenutno 12 točk. Minuli konec tedna so Posavci odigrali šele prvo tekmo v spomladanskem delu sezone, saj zimske razmere niso dovoljevale igre na stadionu Matije Gubca, kjer so ob nekoliko obilnejšem deževju večkrat težave. Današnja tekma bo torej prva na krškem stadionu v drugem delu sezone, vprašanje pa je, kakšno igro sploh bo omogočala slaba igralna površina.

7

točk prednosti ima Krško pred Ankaranom

Zaključek jeseni za Posavce ni bil najbolj posrečen, prav tako niti spomladanski uvod, saj so konec tedna prepričljivo izgubili z Rudarjem. Krčani so zmago lovili sedem zadnjih tekem, v tem času pa so osvojili le eno točko. Stipe Balajić se je poslovil pred zadnjo jesensko tekmo, Radovan Karanović pa je Krško v vlogi gasilca popeljal do zmage nad Celjem. Pozimi je vlogo trenerja prevzel Alen Šćulac, ki mu je iz Dekanov sledil še napadalec Luka Vekić. Tako kot Ankaran je tudi Krško pozimi precej prevetrilo ekipo - zapustilo jo je sedem nogometašev, prišlo pa je deset novincev, med katerimi je tudi povratnik Luka Volarič. S člansko ekipo trenira tudi pet mladincev. Maribor je na prvoligaško kaljenje poslal Sandija Ogrinca, iz tujine sta prišla Estonec Aleksandr Kulinitš in Francoz Marco Da Silva, ki je v dresu Valenciennesa nekajkrat zaigral tudi v najmočnejšem francoskem prvenstvu. V Velenju je prvi napadalni adut Miljan Škrbić, ki z enajstimi zadetki vodi na listi strelcev, v igro vstopil v zadnji tretjini tekme, saj očitno še ni povsem pripravljen. Strelska suša je bila izrazita tudi v pripravljalnem obdobju.


Najbolj brano