Pri vrhu le še za drugo mesto

Potem ko je prejšnji krog v drugi SNL že nakazal razplet prav pri vrhu drugoligaškega nogometnega prvenstva, lahko današnje tekme prinesejo še jasnejši pogled na vrh in dno lestvice.

Dekančani bodo po spektakularnem domačem porazu dokončni obstanek lovili v Brežicah. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Dekančani bodo po spektakularnem domačem porazu dokončni obstanek lovili v Brežicah. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Vodilni Bravo je po pričakovani zmagi proti sila motiviranim Brdom z eno nogo že v prvi SNL. Nogometni vsakdan nas uči, da je težko napovedovati, toda Bravo se zdi dovolj stabilen, pa tudi spored mu gre na roko (danes gosti zdesetkane Beltince), da bo realno ubranil tri točke prednosti pred Taborom in pet pred Radomljami. Zdi se, da utegne biti bolj zanimiv boj za drugo mesto, ki vodi v kvalifikacije za prvo ligo.

Cherrybox Tabor se je pred tekmo z Nafto znašel v podobni situaciji kot jeseni - dejansko brez obrambne vrste. Zaradi rumenih kartonov bosta počivala edina razpoložljiva centralna branilca, Antonio Azinović in Klemen Nemanić, najbrž bosta morala vrzel zapolniti Marko Vukelić in Matic Slavec. Tekma utegne biti ključna za prvoligaške ambicije Tabora, kajti morebiten poraz bi jih lahko potisnil na tretje mesto. Zadnja tekma z Dravo je potrdila, da forma Sežancev v najbolj kritičnem delu prvenstva pada.

V boju za obstanek bodo Vitanest Bilje (27 točk) gostile Kalcer Radomlje, ki še lovi drugo mesto. Točke zagotovo bolj potrebujejo Biljenci, ki bi jim zmaga morda že zagotovila obstanek v ligi. Dekani po lahkomiselno zapravljeni tekmi s Fužinarjem (iz 4:1 v 4:5) odhajajo v goste k zadnjeuvrščenim Brežicam (21 točk), ki za odrešilnim 14. mestom, kjer je zdaj Ankaran, zaostajajo za štiri točke. Fužinar, ki je že zdavnaj rešen skrbi o obstanku, gosti Brda, ki imajo tako kot Bilje in Dekani 27 točk. Ankaran-Hrvatini bo na Bonifiki gostil ptujsko Dravo, ki je sicer pozimi izgubila lep del ekipe in financ, a bojevitega duha očitno ne. Ilirija 1911 s predzadnjega mesta (23 točk) lovi zadnji vlak za priključek, tokrat proti Rogaški.


Najbolj brano