Peti poraz Slovenije na SP, tokrat boljši gostitelji Latvijci

Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala peto tekmo in doživela še peti poraz. V Rigi je Slovenijo, ki na SP ostaja brez točke, premagala domača ekipa Latvije s 3:2 (1:0, 2:2, 0:0).

Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu 
elitne skupine v Latviji igrala peto tekmo in doživela še peti 
poraz.  Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala peto tekmo in doživela še peti poraz.  Foto: Stanko Gruden/STA

RIGA > Dvoboj je bil zelo izenačen in enakovreden, na koncu je odločil en gol. Slovenija je z zadetkom Anžeta Kuralta v 28. minuti izenačila, nato lovila zaostanek dveh golov. Približala se je z zadetkom Mihe Verliča 12 sekund pred koncem druge tretjine.

V zadnji so Latvijci sicer dosegli še en gol, ki pa je bil po ogledu posnetka razveljavljen. Slovenci so ob koncu močno pritisnili ter iskali gol za izenačenje in prvo točko na SP, toda Latvija se je ubranila.

V prejšnjih dvobojih v Rigi so bili Slovenci na dveh proti favoritom iz Kanade in Češke do polovice tekem v dobrem položaju in vodili, nazadnje pa vendarle doživeli visoka poraza. S Kanado je bil izid 2:5, s Češko pa 2:6.

Na prvi tekmi SP je bila Švica prepričljivo boljša in zmagala s 7:0, blizu vsaj točki pa so bili Slovenci proti Norveški, ko so izgubili tesno z 0:1.

Po današnji tekmi Slovenijo v predtekmovalni skupini B čakata še dva obračuna. Po prostem dnevu v soboto bo v nedeljo tekmec Slovaška, v ponedeljek pa Kazahstan.


Najbolj brano