Oplast in Bronx se bosta pomerila tudi v končnici

Končan je redni del prve lige v dvoranskem nogometu. V četrtfinale sta se uvrstila oba primorska kluba - Bronx s Škofij in Oplast iz Kobarida. V kvalifikacijah za elito bo igral ajdovski Kix.

Član  prvak Dobovca Kristjan Čujec (desno) je najboljši Primorec na 
lestvici strelcev državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič
Član prvak Dobovca Kristjan Čujec (desno) je najboljši Primorec na lestvici strelcev državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič

Zadnji (21.) krog rednega dela prve državne po remiju najboljših dveh ekip lige na vrhu ni prinesel sprememb. Prvi je ostal državni prvak Dobovec, za katerega Kristjan Čujec iz Poljubinja zaradi kazni tokrat ni igral, je pa po rednem delu lige najvišje uvrščeni Primorec na lestvici strelcev - na četrtem mestu s 17 goli. Mesto za njim je Nik Zajc (Bronx, 16), vodi pa Jure Suban (Siliko, 24).

Drugo mesto je zadržal vrhniški Siliko, za katerega so igrali kar trije nekdanji nogometaši primorskih klubov - Uroš Đurić, Nik Klinc (oba Bronx) in Marko Mohorič (Oplast). Najboljši ekipi sta neposredno uvrščeni v polfinale.

Moštva, ki so na lestvici končala od tretjega do šestega mesta, bodo v petek odigrala prvi tekmi četrtfinala. V Kobaridu bo primorski derbi med Oplastom in Bronxom. Primorska predstavnika sta imela pred tokratnima tekmama nekaj kadrovskih težav, pa tudi prav velikega motiva v njunih vrstah ni bilo. Oba sta ostala praznih rok, a brez velike škode. Iz ozadja ju ni ogrožal nihče. Bronx niti višje od četrtega mesta (ta položaj je ubranil) ni mogel, Oplast pa bi z zmago sam osvojil četrto mesto in bi si s tem v četrtfinalni seriji na dve zmagi priboril tekmo več na domačem parketu več. A iz tega ni bilo nič.

Bronx je sicer tekmo v Sevnici dobro začel, potem pa je - oslabljen zaradi poškodb in bolezni - vse bolj pešal. Začetno vodstvo Istranov, za katerega je poskrbel Benjamin Tušar, je bilo ohrabrujoče, a so motivirani Dolenjci, ki so za podaljšanje upov na obstanek v prvi ligi morali zmagati, nato potisnili Šk0fjote pred njihov gol in zadevali. Primorski odgovor sredi drugega polčasa, ko je Davor Stanišić zmanjšal zaostanek na 2:6, je bil že prepozen, kasnejši zadetek Aleksandra Stanića v zadnjih sekundah tekme pa je le nekoliko popravil statistiko.

Oplast je bil na gostovanju pri Dobrepoljah z mislimi že v četrtfinalu. Brez kaznovanih Roka Beštra in Nejca Kovačiča ter s kratko klopjo ni ustvaril dovolj pritiska na presenetljivo zagrizene Dolenjce (na lestvici z varnega šestega mesta niso več mogli nikamor), ki so se disciplinirano branili, v protinapadih pa so bili po enkrat uspešni v obeh polčasih.

Sočasno s tekmama četrtfinala bo v petek v Ajdovščini tudi kvalifikacijski dvoboj za vstop v prvo ligo med domačim Kixom (drugi v drugi ligi) in predzadnjim elitnim ligašem, Sevnico. Prvak druge lige, Extrem iz Ribnice, je že član prve lige, v drugo ligo pa so izpadle Mlinše - zadnje iz elitne družbe.


Najbolj brano