Luka Dončić za zdaj še lahko upa

Vročica v košarkarski ligi NBA se stopnjuje tako kot tudi boj za končnico, zlasti na divjem zahodu, kjer Dallasu Luke Dončića grozi, da bo ostal brez izločilnih obračunov.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

NEW YORK > Dobra novica za slovenskega zvezdnika je, da je Dallas po dveh nenadejanih porazih z odpisanim Charlottom v Indiani prišel do lahke zmage 127:104, v katero je Luka Dončić v 28 minutah vtkal 25 točk, sedem skokov in šest podaj, potem ko mu je liga NBA preklicala kazen tekme prepovedi zaradi izpolnjene kvote 16 tehničnih napak. Dallas tako s 37 zmagami in 39 porazi na enajstem mestu zahodne konference ostaja v stiku z ekipami od 7. do 10. mesta, ki si obetajo vsaj izločilni predkrog za končnico osmerice.

Slaba novica je, da je do zaključka rednega dela, ki bo končan 9. aprila, vse manj tekem. Dallas bo odigral še šest dvobojev. Od tega sledijo tri zaporedna gostovanja na vzhodu pri ekipah, ki se potegujejo za čim boljša izhodišča pred končnico ali vsaj za podaljšanje sezone v izločilne boje. Ponoči sledi obračun obračun s Philadelphio, ki je brez najboljšega strelca lige Joela Embiida s 111:116 klonila v Denverju. Vlatko Čanćar je še s peterico soigralcev obsedel na domači klopi. Trener Denverja Michaela Malona ta čas koristi v rotaciji devet košarkarjev, Koprčana pa, odkar se je vrnil po poškodbi zapestja, ni med njimi. Na igrišče je Čančar v zadnjem obdobju vstopal le, ko so bile tekme že odločene, zadnji obračun Denverja, kjer se je z novim trojnim dvojčkom - 25 točk, 17 skokov in 12 asistenc - znova izkazal Nikola Jokić, pa je postregel z negotovim razpletom. Denver (51 zmag, 24 porazov) bo na preostalih sedmih tekmah rednega dela sezone bržkone potrdil status prvega nosilca na zahodu.

1000

tekem je v ligi NBA odigral Goran Dragić

V boju za vrh je bolj negotovo na vzhodu, kjer je (absolutni) primat s 54 zmagami in 21 porazi sicer zadržal oslabljeni Milwaukee. Prvič po selitvi iz Chicaga je za Buckse zaigral Goran Dragić in pri tem vpisal 1000. tekmo v ligi NBA. Ob odsotnosti prvega dirigenta Jrueja Holidayja je vstopil na igrišče s klopi in v devetih minutah prispeval tri podaje za Milwaukee Bucks, ki je v gosteh tudi brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa s 126:117 premagal Detroit.


Najbolj brano