Izolanke ostajajo druge

Po 12. prvoligaškem krogu najboljša primorska ekipa ostaja ženska namiznoteniška vrsta Arrigonija na drugem mestu. Vodijo Ljubljančanke. Med moškimi se za naslov še naprej borita Krka in Interdiskont. Izolani so peti.

Lea Paulin je k uspehu Arrigonija prispevala dve zmagi. Foto: Igor Mušič
Lea Paulin je k uspehu Arrigonija prispevala dve zmagi. Foto: Igor Mušič

Dekleta izolskega Arrigonija so doma gladko opravila s Kemo iz Puconcev. Jana Ludvik in Lea Paulin sta poskrbeli za začetno vodstvo z 2:0. Gostje so po zaslugi Saše Matis sicer zaostanek znižale, a je za takojšnji odgovor poskrbela Lea Paulin, v nadaljevanju pa dvoma o tem, kdo je boljši, ni bilo več. Ob Paulinovi je dve zmagi prispevala tudi Ludvikova, eno pa Urška Čokelj.

V Vrtojbi je pri Mahle Letriki gostoval to sezono boljši ljubljanski Kajuh Slovan. Presenečenja tudi tokrat ni bilo - kljub dobremu odporu domačink. Tina Mozetič je najprej v boju s Tajdo Šabanov skupni izid izenačila na 1:1, isto Ljubljančanko pa je v šestem dvoboju presenetila tudi najmlajša na igrišču, Sara Tokić, a je bil tedaj zaostanek že velik (2:4). V sedmem dvoboju se je Mozetičeva trudila tekmo podaljšati. Po izenačenju v nizih (1:1) in napetem četrtem nizu, ki se je končal na razliko, pa je bila prva igralka Ljubljančank Lara Opeka vendarle boljša.

V moški prvi ligi je obračun za četrto mesto, ki še vodi v končnico, potekal v Izoli, kjer domačinom ni uspelo ustaviti Keme. Erik Paulin je začetno vodstvo Prekmurcev sicer takoj izničil, a so nato sledili kar trije porazi Primorcev. V šestem dvoboju je nekaj upanja Arrigoniju vlil Matija Novel, ki je premagal Damjana Zelka. V sedmem dvoboju prvi prekmurski lopar, Tomaž Pelcar, Paulinu ni dovolili presenečenja.


Najbolj brano