Istrski nogometni derbi je napolnil Bonifiko

Resda pri tekmi ni bil pomemben rezultat, a si je zadnji istrski derbi vsekakor zaslužil množičen obisk in predvsem odlično vzdušje, ki sta ga pripravili obe navijaški skupini. 3000 gledalcev, kolikor se jih je zbralo na tribunah Bonifike, je na igrišču videlo popolno prevlado koprskih kozličkov, ki so s kar 5:0 ugnali neprepričljivo Izolo.

Tako kot nekoč - vsaj na tribunah ... Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako kot nekoč - vsaj na tribunah ... Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Istrski derbi, ki je vnovič poskrbel za odlično navijaško ozračje, je pomahal v slovo. Po letošnji sezoni bodo koprski kozlički bržkone zaigrali na višji ravni, medtem ko bodo Izolani, ki so tudi letos pokazali bistveno premalo, še naprej životarili v nižjih ligah. Dogajanje na Bonifiki se je v soboto sicer začelo že zgodaj popoldne. Najprej so domači ljubitelji nogometa pozdravili koprske kadete in mladince, ki se vračajo v prvo ligo, nato pa so še pospremili krajši veteranski obračun Kopra in Izole, ki so ga z 2:1 dobili prvi.

Članski derbi, v katerem so bili že pred tekmo izraziti favoriti nogometaši Kopra, se je za goste začel slabo. Že v peti minuti je po globinski podaji Stefana Andjelića sam proti vratarju Igorju Neneziču stekel Edi Baša, ki je nesebično podal Mariu Sačerju, ki mu žoge ni bilo težko potisniti v prazno mrežo. Koprčani so vodstvo podvojili že tri minute kasneje, ko je po podaji s kota žogo podaljšal Damir Hadžić, na drugi vratnici pa se je na pravem mestu znašel Sačer in tako vpisal svoj drugi zadetek. Gostje so si prek prekinitev priigrali nekaj priložnosti, v katerih je prednjačil Edi Zugan. Na žalost gostov so njegovi streli leteli mimo vrat. Vsakršen dvom o zmagovalcu je z golom v 18. minuti odpravil Denis Cerovec.

Na tribuni tudi košarkarji

Med gosti sobotnega istrskega derbija so bili tudi novi državni prvaki, košarkarji Sixt Primorske, ki so nogometašem vrnili obisk in spodbujanje na petkovi zadnji tekmi finala z Olimpijo, kjer so sicer bili tudi koprski rokometaši in vaterpolisti. Povabilu se je odzval športni direktor Maribora Zlatko Zahović, derbi naj bi si ogledala tudi oba župana udeleženih ekip, izolski Danilo Markočič in koprski Aleš Bržan, a prvega ni bilo. RM

Kljub temu da je bila tekma odločena že po prvem polčasu, navijanje in podpora tako domačih Tifozov kot izolskih Ribarjev ni jenjala. Ti so na začetku drugega polčasa izobesili transparent v čast nedavno preminulima rokometašu Draganu Keviču in Maksimilijanu Rojcu - Maxiju, nekdanjemu članu svoje navijaške skupine in tesnemu sodelavcu izolskega rokometnega kluba. Medtem so na igrišču gostitelji nekoliko stopili s plina, gostje pa so si prizadevali zabiti vsaj en gol. A zgodilo se je ravno obratno. Po hitrem protinapadu se je med strelce vpisal še koprski rezervist Robi Gajšek, piko na i in zmagi s 5:0 pa je s strelom s približno 20 metrov postavil kapetan kozlov Ivica Guberac.

Ivica Guberac (kapetan Kopra): “Rad bi se zahvalil vsem, ki so prišli na tekmo. Dokazali so, da podpirajo ta klub, da smo veliko mesto. Ko je treba stopiti skupaj, to naredimo. Zelo vesel sem, predvsem, ko vidim, kako na polni Bonifiki navijajo za nas. Ljudje si želijo napredovanja v drugo ligo, zato moramo narediti vse, da nam to v dveh kvalifikacijskih tekmah proti Odrancem tudi uspe.”

Koper: Izola 5:0 (3:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 3000 sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelci - 1:0 Sačer (5), 2:0 Sačer (8), 3:0 Cerovec (18), 4:0 Gajšek (75), 5:0 Guberac (87).

Koper: Bužan, Opara (od 67. Glavaš), Cerovec, Guberac, Vrdoljak, Badžim (od 77. Čavalić), Baša (od 82. Verunica), Tomić (od 67. Gajšek), Hadžić, Sačer (od 67. Štromajer), Andjelić.

Izola: Nenezič, Juršić, Terčič (od 46. Pletikos), Zajec (od 46. Marc), Topić, Santin (od 83. Padar), Bičanić, Gavrić, Zugan, Rupnik (od 65. Memić), Ećimović (od 62. Ribič).

Igor Nenezič (kapetan Izole): “Kar smo videli na tribunah, je nekaj, kar manjka nogometu v Istri. Upam, da bodo tudi v Izoli v prihodnje naredili vse, da bi se vrnili tja, kamor, glede na celotno navijaško kulturo tudi sodimo. Kopru čestitam za naslov, upam pa, da bodo tudi za nas nastopili boljši časi.”


Najbolj brano