Domačin Štendler drugi na 105-kilometrskem gorskem teku

Škofjeločan Janez Justin mlajši je zmagal na 105-kilometrskem gorskem teku Ultra pušeljc trail, ki je vrhunec festivala gorskega teka v Podbrdu. Progo je pretekel v 13 urah 58 minutah in 15 sekundah.

Martin Štendler je bil drugi na 105-kilometrskem gorskem teku. Foto: Igor Mušič
Martin Štendler je bil drugi na 105-kilometrskem gorskem teku. Foto: Igor Mušič

PODBRDO > Domači gorski reševalec iz Podbrda in rekorder proge (to mu je uspelo lani z okroglimi 13 urami) Martin Štendler je po krizi v zadnji četrtini proge vendarle ohranil drugo mesto s časom 14,16,32. Bron si je priboril Tržičan Klemen Zupan (14,27,38).

Boj za vstop na oder za najboljše je bil kar trd. Na četrtini proge sta bila vodilna povsem izenačena. Na polovici proge si je Štendler priboril deset sekund prednosti. Do treh četrtin preizkušnje jo je povečal na 20 sekund, kar pa je na tako ekstremni progi zelo malo.

Pred zadnjim vzponom je Štendler zašel v krizo. Janez Justin ga je tedaj, 12 kilometrov pred ciljem, ujel in prehitel za sedem minut. Do zaključnega dolgega spusta v Podbrdo je prednost povečal na 13 minut. Justin je imel več moči od Štendlerja tudi na spustu, kjer je pridobil še pet minut. Tretjeuvrščeni Zupan vodilne dvojice ni ogrožal.

Tekači bodo prihajali v cilj še vso noč, končni rezultati vseh bodo znani v nedeljo ob 12. uri.


Najbolj brano