Če ne člani, so uspešni pa mladinci

Položaj na lestvici je včasih varljiv in kar prav je imel koprski trener Jurica Golemac, ko je opozarjal, da je Cibona v vzponu forme, kar je potrdila tudi proti njegovi ekipi s tretjo zaporedno zmago v ligi Aba.

Dvoboj slovenskih branilcev - levo Žan Mark Šiško, ob njem 
slovenski član Cibone Matic Rebec, ki se ni vpisal med strelce. Foto: KK Cibona
Dvoboj slovenskih branilcev - levo Žan Mark Šiško, ob njem slovenski član Cibone Matic Rebec, ki se ni vpisal med strelce. Foto: KK Cibona

ZAGREB > Tekma Cibona : Koper Primorska je v nedeljo zvečer zaokrožila 9. krog regionalnega tekmovanja, ki je v derbiju kroga prinesel zmago Cedevite Olimpije proti Crveni zvezdi, medtem ko so Koprčani ob hkratnem TV mrku zabeležili tretji rezultatski mrk sezone. Cibona je zmagala s košem ob zvoku sirene z 80:78, za zmago pa je potrošila veliko več žog kot gostje, ki so kljub skoraj 61-odstotnem metu izgubili tekmo. Sicer pa sta bili ekipi skoraj izenačeni v skoku in povsem izenačeni v asistencah (16:16). Tekmo je odločil Filip Bundović, ki je zadel odločilni met za dve točki. Cibona je bila večji del tekme v vodstvu, a ta ni bila nikoli višja od nekaj točk. V prvem polčasu sta bili obrambi zelo prepustni, saj sta ekipi skupaj dosegli 96 točk, v nadaljevanju pa sta bili v ospredju obrambi. V drugem delu je skupno padlo 62 točk.

Koper Primorska je v izenačenem drugem delu igre nazadnje vodila slabi dve minuti pred koncem (76:78). Ivan Novačić, ki je postal MVP kroga (28 točk, 6 skokov), je najprej izenačil, potem je Žan Mark Šiško zgrešil trojko, edini koš v zadnji minuti in pol pa je v zadnji sekundi dosegel Bundović. “To je bila naša najboljša tekma v sezoni, od ritma igre pa vse do pravilnih odločitev igralcev med igro. Sploh če pogledate odstotek meta gostov. Ta je v prvem polčasu znašal celo 70-odstotkov, pa smo kljub temu vodili za štiri točke. Na koncu tekme smo prvič poskusili taktične variante z nizko peterko, kar se nam je izplačalo,” je bil zadovoljen trenerCibone Ivan Velić.

Cibona : Koper Primorska 80:78

Dvorana Dražen Petrović, gledalcev 1150 sodniki: D. Javor (Slovenija), Hordov, Terlević (oba Hrvaška); četrtine - 25:23, 25:23, 18:17, 12:15. Cibona: Bilinovac 8 (1:0), Katić 11 (1:1), Bundović 11 (3:3), Vucić 2, Novačić 28 (3:3), Rozić 10 (2:0), Ljubičić 2, Gibson 3 (1:1), Ramljak 5. Trener: Ivan Velić. Koper Primorska: Holt 7, Harris 14 (2:1), Kosi 4 (2:2), Lazić 3, Marinković 11 (4:3), Hodžić 11 (1:0), Jagodić-Kuridža 12 (2:2), Dimec 3 (2:1), Šiško 13 (2:2). Trener: Jurica Golemac. Os. napake: Cibona 22, Koper 23; prosti meti: Cibona 11:8, Koper 15:11; trojke: Cibona 29:10, Koper 21:11 (Harris, Hodžić po 3, Jagodić-Kuridža 2, Holt, Lazić, Šiško po 1). skok: Cibona 22, Koper 24.

“Imeli smo preveč vzponov in padcev, prelahko smo izgubljali žoge in domačim dovolili neoviran met. Težko je zmagati po 24 izgubljenih žogah. Imeli smo met za zmago, ampak ni šlo. Vedeli smo, da nismo bistveno boljši od Cibone, ampak kaj hočemo. To je šport,” je bil na drugi strani razočaran Jurica Golemac.

Mladinci na finalni turnir

Bolj vesele novice so prišle iz Zadra, kjer si je mladinska ekipa Primorske priborila uvrstitev na zaključni turnir lige Aba. Tja so se uvrstili skupaj s Crveno zvezdo. Tigri so izgubili uvodni dvoboj proti Crveni zvezdi kar s 50:95, nato so premagali Mornar iz Bara s 86:75, za točko so izgubili s Cedevito Olimpijo (78:79), potem pa premagali Zadar z 71:64 in nato še MZT Skopje s 87:82. Pod taktirko trenerja Jovana Beadra, njegovega pomočnika Janija Fortune in kondicijskega trenerja Jureta Muršca so igrali: Urban Hrovat, Rok Nemanič, Saša Ciani, Elmir Haskić, Maks Mrgole, Martin Končar, Val Luka Jugovac, Uroš Jovičić, Aleks Vincek, Mik Rodman, Tilen Kogoj in Maj Primik.

Neresna TV3

Letos so TV gledalci v veliki meri prikrajšani za prenose lige Aba v Sloveniji. Nosilec pravic, Arena TV, jih je za Slovenijo odstopila TV3, ki prenaša le nekatere tekme slovenskih klubov, pa še to včasih ne drži. Tako ni bilo napovedanega prenosa tekme Cibona : Primorska, temveč so predvajali nenapovedan posnetek popoldanske tekme Cedevita Olimpija : Crvena zvezda -brez pojasnila.

Iz beograjske skupine sta se v končnico uvrstila še Mega Bemax in Cibona.


Najbolj brano