V ŽIVO iz SMG: Studio 9. maj z Marcelom Štefančičem

Marcel Štefančič, jr. danes izpolnjuje obljubo, ki jo je dal v zadnji oddaji Studio City ob predvolilnem “začasnem” umiku oddaje. “Vidimo se 9. maja, ista ura, isti kanal!” je dejal. Sedaj vemo: ura ostaja, a kanal je žal drug.

Marcel Štefančič, jr. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Marcel Štefančič, jr. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Ob 21. uri se bo v Slovenskem mladinskem gledališču začela oddaja Studio 9. maj, ki jo je moč gledati tudi v neposrednem prenosu.

V Studiu 9. maj pa bo med drugim po napovedih Marcel Štefančič jr. gostil tako predsednika gibanja Svoboda Roberta Goloba kakor filozofa Slavoja Žižka.

Legendarnemu voditelju Studia City nedavno na RTV niso podaljšali trimesečne pogodbe, obenem pa so napovedali, da bo oddaja dobila nov koncept, novo podobo in menda celo voditeljico, Vido Petrovčič. Peticijo za vrnitev Studia City na program ter za neodvisno in kritično javno RTV je še pred volitvami podpisalo več kot 40.000 podpisnikov, pod novo peticijo, ki jo je pred slabim tednom zagnal Inštitut 8. marec, pa je doslej že skoraj 22.000 podpisov.

Tudi Primorske novice se pridružujemo zahtevi, naj se nehajo poseganje v nacionalno televizijo, politično vmešavanje in manipulacije. “Želimo si neodvisnega, razmišljujočega in profesionalnega novinarstva v službi javnosti,” so zapisali v inštitutu 8. marec. Eden stebrov tovrstnega novinarstva je tudi Marcel Štefančič, jr.


Najbolj brano