Že drugič razkužili zdravstveno postajo v Hrpeljah

Zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom imajo te dni veliko dela gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana. V desetih dneh so razkužili kar enajst javnih stavb, nazadnje včeraj hrpeljsko zdravstveno postajo in lekarno.

Tako so pred nekaj dnevi  gasilci Zavoda za gasilno in reševalno 
službo Sežana  razkužili  osnovno šolo v Hrpeljah.  Foto: Robert Kastelic
Tako so pred nekaj dnevi gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana razkužili osnovno šolo v Hrpeljah.  Foto: Robert Kastelic

HRPELJE > Včeraj so spet zaprli zdravstveni postajo v Hrpeljah in jo razkužili. Ena od zaposlenih oseb, ki je bila dopoldne na delovnem mestu v Hrpeljah, je bila namreč pozitivna na novi koronavirus. Prostore so pozno popoldne razkužili gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana, ki za to uporabljajo šestodstotni vodikov peroksid. Danes naj bi bili zdravstvena postaja in lekarna spet odprti.

To je že drugo razkuževanje teh prostorov; prvič so zdravstveno postajo razkužili pred enim tednom, prav tako zaradi prisotnosti dveh zaposlenih v Zdravstvenem domu Sežana, ki sta bila okužena in sta delala tudi v Hrpeljah. Sežanski poklicni gasilci so včeraj razkuževali že enajsti javni zavod, okužen z novim koronavirusom. Prejšnji teden so razkužili še zdravstveno postajo v Divači, vrtec, osnovno šolo, zdravstveno postajo in lekarno v Hrpeljah, osnovno šolo Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, vrtec v Sežani in osnovno šolo v Komnu.

Hrpeljsko-kozinska občina sicer ostaja med najmanj okuženimi na širšem območju, saj se je od začetka epidemije z novim koronavirusom okužilo le 18 ljudi. V ponedeljek ni bil iz te občine na test pozitiven nihče. Visoke številke, dvanajst novih okužb, so v ponedeljek spet zaznali v Ilirski Bistrici, kjer je skupno število okuženih od začetka epidemije tako naraslo na 154. Devet novih okužb so v ponedeljek zabeležili tudi v sežanski občini, kjer se je tako skupno število doslej okuženih povzpelo na 65. To je še vedno manjše kot v postojnski občini, kjer so doslej našteli 80 okužb, v ponedeljek pa nobene.


Najbolj brano