V hrvaškem delu Istre ob meji s Slovenijo našli truplo migranta

Na območju kraja Žejane v hrvaškem delu Istri blizu mejnega prehoda Starod so v torek našli truplo mlajšega moškega, je potrdila hrvaška policija. Hrvaške oblasti domnevajo, da gre za državljan Sudana, ki je skušal nezakonito vstopiti v Slovenijo. Pred tem so pri poskusu nezakonitega vstopa v Slovenijo ustavili drugega državljana Sudana.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB, REKA > Truplo moškega so našli v torek popoldne na težko dostopnem terenu na približno tisoč metrih nadmorske višine, piše na spletni strani primorsko-goranske policijske uprave.

Kot so pojasnili, so iskalno akcijo sprožili, potem ko so med poskusom nezakonitega vstopa v Slovenijo pridržali državljana Sudana, ki je povedal, da njegov prijatelj potrebuje nujno pomoč. V iskalni akciji na severu hrvaške Istre je sodelovalo več kot 40 pripadnikov policije, gorskih reševalcev, gasilcev in delavcev gozdnega gospodarstva, ki so imeli tudi zasledovalne pse.

Truplo so prepeljali na zavod za sodno medicino na Reki, da bi ugotovili razloge smrti in identiteto umrlega. Proti pridržanemu državljanu Sudana so sprožili postopek pred sodnikom za prekrške.


Najbolj brano