Na Hrvaškem v 24 urah še 41 okuženih, ena smrtna žrtev

Na Hrvaškem so od ponedeljka našteli še 41 okuženih z novim koronavirusom, medtem ko je ena oseba zaradi covida-19 umrla, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Izpostavili so, da je v državi trenutno 749 aktivnih primerov okužb. Na bolniškem zdravljenju je 133 ljudi, med njimi je devet priključenih na ventilatorje.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

ZAGREB > V zadnjem dnevu so na Hrvaškem zabeležili 17 okužb več kot v 24 urah pred tem.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe, je bilo na novi koronavirus pozitivnih 4923 ljudi. Od takrat je umrlo 140 obolelih s covidom-19, okrevalo jih je 4034. Doslej je bilo testiranih več kot 114.000 ljudi, je še objavil hrvaški štab civilne zaščite.

Glede na poročila županijskih štabov civilne zaščite je bilo v preteklih 24 urah največ novih okužb v Dalmaciji. V splitsko-dalmatinski županije je bilo še sedem novih okužb, v šibeniško-kninski pa šest. V dubrovniško-neretvanski županiji so potrdili štiri nove primere, v zadrski pa enega.

Medtem so bile tudi tri nove okužbe v istrski županiji. Vodja tamkajšnjega županijskega štaba Dino Kozlevac je potrdil, da so za vse na novo okužene ugotovili vire okužb.

V pogovoru za regionalno televizijo N1 je še dejal, da so v preteklih dneh zabeležili tudi nekaj okužb med državljani drugih držav, a je po njegovih besedah šlo za poslovneže, in ne turiste. Dejal je, da imajo epidemiološko stanje pod nadzorom ter da ne načrtujejo dodatnih ukrepov.

V vseh ostalih hrvaških županijah je bilo v preteklih 24 urah 12 okuženih z novim koronavirusom. V več županijah, kot je primorsko-goranska, pa ni bilo novih primerov.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.


Najbolj brano