Plavali so v “morju” spužv

Nič matematike, nič italijanščine, pač pa tek v žakljih, rušenje stolpa iz pločevink, ”plavanje” med tisočerimi koščki spužv ... Take so bile domače naloge na prvem Dnevu športa, ki ga je nedavno pripravil Športni klub Salto. Moči in spretnosti niso merili samo otroci, ampak so športne naloge izpolnjevali skupaj s starši.

 Foto: Salto
Foto: Salto

KOPER > Člani in članice Športnega kluba Salto vse leto neutrudno trenirajo. Da je tako, dokazujejo tudi medalje in odličja z malone vseh gimnastičnih tekmovanj. Ampak treba si je vzeti čas tudi za sproščeno druženje, pri katerem prav brez takšnega ali drugačnega miganja seveda ne gre. O tem so v Saltu razmišljali že nekaj časa, nedavno pa so zavihali rokave in pripravili prvi Dan športa Salto. Tekmovalni rezultati so pomembni, a vsaj enako pomembni sta tudi zabava in druženje, saj je tako potem lažje trenirati. “Tokrat smo želeli otroke in starše povezati v športnem izzivu, ravno prav zahtevnem, da je vse skupaj tudi zabavno. Lepo je bilo videti otroke in starše skupaj. Ta izziv bomo še ponovili, saj so bili odzivi udeležencev pozitivni,” pravi Urša Jakin, predsednica Športnega kluba Salto.

In tako starši tokrat niso samo od daleč ali s tribun spremljali svojih otrok in navijali zanje. Ne, potruditi so morali tudi sami. Organizatorji so namreč dan zasnovali kot medgeneracijsko druženje s poudarkom na športu. Vsaka družina je morala opraviti vsaj 20 športnih nalog. Nekatere naloge se bile zabavne, nekatere pa tudi zahtevne. Tako je bilo treba teči v žakljih, plavati v “morju” spužv, skakati na trampolinu. “Najbolj mi je bilo všeč, ko smo si obuli plavutke in hodili čez ovire ,” je povedala petletna Karla. Njena mama Alma pa je dodala: “Lepo je bilo. Danes je bila na športnem dnevu cela naša družina. Razmigali smo se in se zabavali.”

Športne naloge je tako opravljalo 500 otrok in staršev. Za uspešno opravljene naloge seveda niso dobili medalj, a praznih rok niso ostali - dobili so diplome in drobno pozornost.

Dogajanje so z obiskom popestrili tudi možje v uniformah - policisti in gasilci. Prvi so prišli v spremstvu policijskih psov. Otrokom so prikazali, kako znajo njihovi štirinožni kosmati kolegi ubogati in kaj vse so njihove naloge, ko so “v službi”. Psom, ki so si prislužili aplavz, okoli vratu seveda niso obesili medalj, veliko bolj so se kosmatinci razveselili velikih kosti.

Tudi gasilci iz gasilske brigade Pobegi - Čežarji so otrokom predstavili svoje delo in jim razkazali gasilsko vozilo ter brizgalne cevi. Nekateri otroki so se tudi preizkušali v špricanju na tarčo. Kdove, morda pa se je v katerem od otrok rodila želja postati gasilec ...


Najbolj brano