Godalko že 12. leto združil mlade godalce

Pred dnevi je v Pacugu v organizaciji društva Baladoor potekala že 12. Poletna šola Godalko, ki združuje mlade godalce. Zbralo se je 55 učencev različnih starosti, od še ne štiriletnih otrok do srednješolcev iz Slovenije, Italije in Srbije.

Vaje mladih godalcev so v Pacugu potekale kar na prostem, na 
športnem igrišču. Foto: Eva Branc
Vaje mladih godalcev so v Pacugu potekale kar na prostem, na športnem igrišču. Foto: Eva Branc

PACUG > “Vedno znova me gane dejstvo, da lahko pripravimo točko, v kateri združimo tako raznolike otroke, različnih sposobnosti in znanj, različnih starosti, od še ne štiriletnih otrok, do dijakov umetniške gimnazije,” je po letošnji godalni poletni šoli dejala profesorica violine, Amanda Vidic. Veliko zadovoljstvo, ki jim daje zagon za nove podvige in projekte, je dejstvo, da se učenci in dijaki z veseljem vračajo in Godalko ohranjajo v lepem spominu.

“Težko je verjeti, vendar se prav vsako leto zgodi, da so učenci na delavnicah tako zagrizeni in motivirati, da kar ne odnehajo z vajami. Še ob odmirih in po vajah se zadržujejo in družijo v učilnicah, preigravajo skladbe z delavnic ter izmenjujejo skladbe s pouka v glasbeni šoli,” je še opisala ena izmed štirih mentoric orkestrskih delavnic Godalka.

Letošnjo izvedbo poletne šole godal je zaznamoval pester program: poleg individualnih lekcij v sklopu mojstrskega učenja še orkestrske delavnice, delavnica obvladovanja treme z Matejo Gačnik, delavnica istrske glasbe in glasbil, ki jo je vodil Marino Kranjac, športne urice košarke in plavanja ter delavnica skrb za inštrument. Učenci mojstrskega tečaja so zaključni koncert opravili v Tartinijevi hiši v Piranu.


Najbolj brano