Kovinarji dobili novogoriško sekcijo

Iz Območne obrtniško-podjetniške zbornice Nova Gorica poročajo o pomembnem mejniku: svojim dosedanjim 12 sekcijam so dodali še eno - kovinarsko. “Dejavnost, v kateri poklici že dlje časa beležijo kadrovski manko in za katere tako na državni ravni kot po vsej Evropi potekajo intenzivna ozaveščanja, je končno dobila svoje mesto,” pravijo.

Kovinarska dejavnost je ena tistih, ki beleži občuten kadrovski 
manko.  Foto: Leo Caharija
Kovinarska dejavnost je ena tistih, ki beleži občuten kadrovski manko.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na včerajšnji volilni skupščini so izvolili šestčlanski upravni odbor sekcije kovinarjev, ki mu predseduje Slavko Lazar, pridružujejo pa se mu še podpredsednik Gregor Špacapan, Dean Leban, Srečko Kerševan, Darko Ipavec in Erik Dornik.

Kot pravi Lazar, je sekcija že delovala pred 10 leti, štela pa je več kot 100 članov iz kovinarske dejavnosti. Zaradi vrste zunanjih vplivov, med drugim tudi zaradi ukinitve obvezne članarine, sekcija vse do danes ni imela svojih zastopnikov. Lazar želi, da bi se vse več podjetnikov in obrtnikov, ki delujejo v dejavnosti kovinarstva, zavedalo prednosti, ki jih prinaša okrilje zbornice. “Pomen mreženja v lokalnem okolju in celovita pomoč, ki jo dobimo na enem mestu, možnost medsebojne podpore pri iskanju novih priložnosti, izobraževanja in usposabljanja, pogovori o najbolj perečih temah, s katerimi se kovinarji srečujemo v praksi, so samo nekatere izmed neprecenljivih prednosti, ki nam jih zbornica nudi,” pravi. Predvsem pa poudarja: “Želimo, da tovrstnega povezovanja kovinarji ne jemljejo kot kontradiktornega, češ, saj smo med seboj konkurenti, ker to enostavno nismo. Smo samo kolegi, ki si med seboj pomagamo in skupaj še več naredimo, kot bi lahko sicer, če bi vsak od nas nastopal sam.”

Z ustanovitvijo sekcije kovinarjev si bo zbornica prizadevala k zmanjšanju neravnovesja na trgu delovne sile. Že leta osnovnošolcem predstavljajo številne poklice, tudi takšne, ki jim niso zelo poznani. Na letošnji promociji poklicev, ki bo novembra, bodo kajpak sodelovali tudi kovinarji.


Najbolj brano