Na Paninfestu sta slavila Tine in Raviol (foto)

Glasovi ljudstva in ocenjevalne komisije so bili nedvoumni: zmago na sinočnjem festivalu koprskega sendviča, Paninfestu, ki ga je že tretje leto zapored pripravil Bar Cameral, sta si v enaki meri zaslužili dve ekipi - koprska gostilna Pri Tinetu in črnokalski Raviol.

 Foto: Tadej Gorup
Foto: Tadej Gorup

KOPER > Tako kot minuli dve leti, je Paninfest popolnoma “okupiral” dobršen del Čevljarske ulice, saj je prireditev znova naletela na odličen obisk. S svojimi izvedbami koprskega panina se je predstavilo šest ponudnikov - Hiša refoška, gostilna Pri Tinetu, gostilna Miranda, ekipa Gorki chili, gostilna Raviol in picerija Me gusta, izven konkurence pa je s svojim sendvičem sodelovala tudi ekipa Bara Cameral.

Glasovi obiskovalcev in žirije, ki so jo sestavljali Matej Zaro iz izolske vinarske družine Zaro, nadebudni primorski kuharski mojster Marko Šinkovec in novinarka Primorskih novic Biljana Pavlović, so zmago namenili dvema paninoma. Sendvič gostilne Raviol je bil po mnenju žirije najbolj popolna kombinacija, kjer avtorji iz črnokalske gostilne niso varčevali na kakovostnih sestavinah. V domačo žemljico so položili rostbif iz angus govedine, parmezanov čips, rukolo, češnjev paradižnik, pika na i pa sta bila posebno dimljeno oljčno olje znamke Jenko ter figova marmelada z gorčičnimi semeni. Drugi zmagovalec, Tine Sukič iz koprske gostilne Pri Tinetu pa je pripravil sendvič, ki je izstopal predvsem zaradi domačega, sladkasto maslenega kruha, ki se je kar topil v ustih, oplemenitili pa so ga s popečeno rolano panceto, okusnim šampinjonovim namazom in rikoto s svežo zelenjavo.

Duo Gorki chili je predstavil zelo svež panin z osnovno sestavino fino popečene govedine, ki sta jo fanta osvežila z nežno jogurtovo omako, bazilikinim pestom, rukolo in paradižniki. Med bolj zanimivimi je bil tudi panin Hiše refoška, v katerem je bil na tanko narezan ombolo, sladkasta čebula in zelo nežen sirni namaz.

ID


Najbolj brano