Cesta je komaj še prevozna

Večje plazišče na lokalni cesti med Potokom in Sv. Antonom še vedno čaka na sanacijo. Brežina je začela drseti že lani spomladi, nato pa se je blatna gmota odtrgala še januarja letos. Cesta je po obilnih padavinah komaj še prevozna, saj ob vsakem nalivu na cestišče zdrsne nekaj zemlje in kamenje.

Sanacija plazišča na cesti med Potokom in Sv. Antonom bo stala približno 150.000 evrov Foto: Nataša Hlaj
Sanacija plazišča na cesti med Potokom in Sv. Antonom bo stala približno 150.000 evrov Foto: Nataša Hlaj

SV. ANTON > V koprskem občinskem uradu za gospodarske javne službe in promet so že pred časom pojasnili, da so geomehanske raziskave terena opravljene, v rokah pa imajo tudi geološko poročilo.

Popis del je nared, prav tako projekt za sanacijo območja. Ta naj bi stala približno 150.000 evrov. Po naših informacijah pa zadeve še stojijo, ker še niso izvedli postopka javnega naročanja za izbiro izvajalca.

Vzdrževalci iz podjetja CPK so že nekajkrat poskrbeli za nujna dela, da so omogočili delno prevoznost ceste, a je ta ob vsakem večjem nalivu v slabšem stanju. Začasno naj bi v občini zagotovili nekaj interventnega denarja, da bodo znova očistili brežino in vozišče. Po nekaterih napovedih naj bi se večjih posegov lotili šele prihodnje leto. NH


Najbolj brano