Za kulturno dediščino in intermedijsko umetnost

Ministrstvo za kulturo je na svoji spletni strani objavilo razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine, ki jih bo v letih 2021-2022 sofinancirala Republika Slovenija, ter razpis za izbor kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki jih bo v letu 2021 sofinancirala država.

 Prejšnji mesec so v Novi Gorici  izpeljali festival Pixxelpoint, znan po intermedijskih vsebinah.  Foto: Matej Vidmar
Prejšnji mesec so v Novi Gorici izpeljali festival Pixxelpoint, znan po intermedijskih vsebinah.  Foto: Matej Vidmar

SLOVENIJA > Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine, ki jih bo v letih 2021-2022 sofinancirala država iz proračuna, namenjenega za kulturo, in za izbor kulturnih projektov iz programa sanacije najbolj ogroženih in najpomembnejših kulturnih spomenikov, ki jih bo letos in prihodnje leto sofinancirala iz proračuna, namenjenega za izvajanje zakona o zagotavljanju sredstev za določene nujne programe v kulturi, je odprt do 9. februarja.

Namen razpisa je izvajanje zakona o zagotavljanju sredstev za določene nujne programe RS in spodbujanje naložb v sanacijo kulturnih spomenikov. Predmet razpisa je sofinanciranje spomeniško-varstvenih projektov na področju ohranjanja nepremičnih spomenikov in njihovih delov, in sicer sofinanciranje obnovitvenih del za ohranjanje varovanih sestavin nepremičnih spomenikov in njihovih delov ter sofinanciranje izvedbe konservatorsko-restavratorskih posegov na delih nepremičnih spomenikov.

Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev v razpisu je 6,5 milijona evrov, je razvidno na spletni strani ministrstva za kulturo. Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki jih bo letos sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, je odprt do 12. februarja. Predmet razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki jih bodo izvajalci izvedli letos, okvirna vrednost razpoložljivih sredstev je 100.000 evrov.  STA


Najbolj brano