Jutri v Izoli koncert skupine Kontradikshn

Prejeli so že oznako, da se v njihovi glasbi srečujejo The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers. Dodajmo, da korenine gredo še globlje, h Kratfwerkom in k Depeche Mode.

Kontradikshn Foto: Jaka Ceglar
Kontradikshn Foto: Jaka Ceglar

IZOLA > Ne glede na oznake pa je skupina Kontradikshn predvsem nalezljivo pankovsko plesna, zapeljivo elektronska in s temačno, industrijsko noto prežeta skupina iz Zasavja, ki bo jutri v izolskem Hangar baru predstavila svojo drugo, povsem novo ploščo Ahead of Ourselves.

Kontradikshn sestavljajo Petar Stojanović (vokal, sinti), Anže Kump (bobni) in Matej Plešej (kitara, sinti), ki so v zgodbo skupine vpeti že od leta 2010, v življenjepisu pa izpostavljajo 2. nagrado na največjem regionalnem festivalu za nove bende, Demofest v Banja Luki, koncertno turnejo, med katero so dvakrat obkrožili države nekdanje Jugoslavije ter koncerte v Avstriji, Slovaški, na Češkem, v Poljski in na Madžarskem.

Njihova prva plošča Reframing je izšla leta 2016 ter osvojila glasbene kritike in občinstvo. Pred njimi bo v Hangar baru nastopil Moondivers, glasbenik iz Novega mesta, ki pravi, da je svoj samosvoj značaj našel v lego electro zvoku ter komade zložil v skupek Respawn.


Najbolj brano