Zaradi srne motorist zapeljal s ceste

V nedeljo sta se v nesrečah pri Divači in na Črnem Kalu laže poškodovala motorista. V prvem primeru je nesrečo zakrivila srna, v drugem pa neprevidni voznik.

Po trku v srno je motorista in njegov motocikel odneslo s ceste. Foto: ZGRS Sežana
Po trku v srno je motorista in njegov motocikel odneslo s ceste. Foto: ZGRS Sežana

DIVAČA, ČRNI KAL > Policisti so obvestilo o nesreči, ki se je zgodila na stari cesti med Divačo in Senožečami, dobili v nedeljo malo pred 21. uro. Na pomoč je poklical 49-letni motorist, ki je posredoval tudi svoje koordinate. Na cesti je trčil v srno, nato pa je z motorjem znamke BMW zgrmel s ceste. Obležal je približno 15 metrov pod cesto, so pojasnili na koprski policijski upravi. Na podlagi koordinat so nato motorista našli, v nesreči je utrpel zlom gležnja.

Poleg policistov so na kraju nesreče posredovali sežanski poklicni gasilci in gasilci PGD Senožeče, ki so pomagali sežanskim reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista, nato pa so na cesto potegnili še njegov motor. Policisti so za motorista odredili alkotest, ki je pokazal, da je vozil trezen.

V nedeljo popoldne je bil motorist udeležen tudi v nesreči, ki se je zgodila na Črnem Kalu pri Viki Burgerju. Tam je 24-letni voznik, doma iz Škofje Loke, z avtom vzvratno zapeljal na cesto in trčil v 21-letnega motorista, ki je pravilno pripeljal. V nesreči se je 21-letnik laže poškodoval. Tudi v tem primeru so policisti oba voznika preizkusili z alkotestom, ki pa je pokazal, da nista pila alkoholnih pijač.


Najbolj brano