Zaletel se je v oljko v krožišču

Policisti so včeraj okoli 22. ure obravnavali prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Dobrovo, v kateri je bil laže poškodovan voznik avtomobila.

 Foto: Mitja Marussig
Foto: Mitja Marussig

DOBROVO > Voznik se je v krožišču zaletel v oljko, nato pa se je znesel nad svojim avtomobilom. Prometni policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je v postopku odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti in odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu.

Poleg tega se je voznik na kraju nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitega ukrepa uradnih oseb. Zoper kršitelja je bilo odrejeno policijsko pridržanje. Prav tako mu je bilo zaseženo osebno vozilo. Voznika čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vlomili v lokala v Šempetru

Danes, nekaj po 3. uri ponoči, so policiste obvestili o vlomu v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata in ukradel blagajniški minimum. Nastala je tudi škoda na objektu. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti danes ob 6.21 obravnavali še v drugi gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec ponoči vlomil skozi zadnji vhod objekta in pregledal notranjost. Pri tem je ukradel manjšo vsoto denarja. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Padel z lestve

Policiste so včeraj popoldne obvestili, da se je na območju Podlanišče pri obrezovanju sadnega drevja poškodoval občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je občanu med delom zdrsnilo z lestve z višine približno štirih metrov na travnato površino in se pri poškodoval.

Kasneje so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga po nudeni oskrbi odpeljal na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.


Najbolj brano