Zakuril, ko ne bi smel

Včeraj okrog 15. ure so policiste obvestili o požaru v naravnem okolju nad Colom. Domačin je zakuril listje in odpadlo drevje v gozdu nad Malim Poljem. V požaru je zgorel približno hektar suhega listja in podrasti, škoda ni nastala. Požar so pogasili gasilci PGD Col in GRC Ajdovščina. Domačinu so zaradi kršitve uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju izdali plačilni nalog.

Domačin je zakuril listje in odpadlo drevje v gozdu nad Malim 
Poljem. V požaru je  zgorel približno  hektar suhega listja in 
podrasti. Foto: PGD Col
Domačin je zakuril listje in odpadlo drevje v gozdu nad Malim Poljem. V požaru je zgorel približno hektar suhega listja in podrasti. Foto: PGD Col

PRIMORSKA > Idrijski policisti so včeraj popoldne v Cerknem ustavili 30–letnega voznika avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom.

Povozila srno

Voznica avtomobila znamke citroen je včeraj zgodaj zvečer peljala iz Vipave proti Podnanosu. Za odcepom za Štanjel je z leve strani na cesto skočila srna in voznica jo je zadela. Pri trčenju je nastala materialna škoda na avtomobilu. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano