Vrglo ga je iz avta

Malo pred poldnevom je 18-letni italijanski voznik med Lokvijo in Lipico z avtom zapeljal s ceste in bočno trčil v drevo. Ob tem je iz avta vrglo sopotnika z zadnjega sedeža, zaradi česar so očividci prijavili, da naj bi voznik povozil pešca. Reševalci so hudo poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico.

Belo toyoto yaris je včeraj s ceste zaneslo bočno v drevo. Foto: ZGRS Sežana
Belo toyoto yaris je včeraj s ceste zaneslo bočno v drevo. Foto: ZGRS Sežana

LIPICA > Včeraj nekaj minut pred 12.30 so na regijskem centru za obveščanje v Postojni sprejeli klic očividca, da je pri Lipici voznik z avtom najverjetneje povozil pešca. Na kraj so takoj odhiteli sežanski poklicni gasilci, policisti in reševalci, pred vsemi pa je bila na kraju zdravnica, ki je poškodovanemu takoj nudila pomoč.

Kot so ugotovili policisti in gasilci, voznik z avtom ni povozil nobenega pešca, ampak je poškodovanega mladeniča ob trku vrglo iz avta, kjer je obležal v bolečinah. Gasilci so najprej pomagali zdravnici, nato pa še reševalcem, ki so ponesrečenca oskrbeli in ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Po neuradnih podatkih naj bi sumili na hude poškodbe glave in hrbtenice.

Policisti so ugotovili, da je avto vozil drugi 18-letnik, ki je v ovinku zapeljal s ceste na bankino, po kateri je drsel in nato bočno trčil v drevo. Ob njem je sedel drugi 18-letnik, zadaj pa tretji vrstnik. Očitno sta bila voznik in sopotnik pripeta s pasovoma, sopotnik na zadnjem sedežu pa ne, zato ga je vrglo iz avta.

V torek zjutraj pa se je zgodila nesreča na cesti med vasema Kreplje in Vrhovlje na Sežanskem. 27-letni voznik je vozil s kombijem proti Krepljam, v desnem ovinku zaradi hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, kombi je zaneslo na nasprotni pas, kjer je z zadnjim delom oplazil prednji del avta, s katerim se je nasproti pripeljala 25-letnica. Kombi je nato drsel dalje do kamnitega stebra, od katerega se je odbil in prevrnil na bok. Ne voznik ne voznica se ob tem nista poškodovala.


Najbolj brano