V turškem hladilniku šest prebežnikov

Včeraj dopoldne so uslužbenci finančne uprave na območju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči iz tovornega dela turškega tovornjaka, ki so ga ustavili, slišali trkanje, ki je prihajalo iz notranjosti. Ko so odprli vrata tovornega prostora, pa so v njem zagledali šest ilegalnih migrantov.

V hladilnem tovornem delu  se je do meje z Italijo pripeljalo šest 
ilegalnih prebežnikov, pet Pakistancev in mladoletni Afganistanec.  Foto: Petra Mezinec
V hladilnem tovornem delu se je do meje z Italijo pripeljalo šest ilegalnih prebežnikov, pet Pakistancev in mladoletni Afganistanec.  Foto: Petra Mezinec

FERNETIČI > Vozniki, ki so se včeraj dopoldne peljali mimo Fernetičev, so opazovali nenavaden prizor. Ob tovornjaku je bilo več policijskih in drugih službenih vozil, na zelenici ob tovornjaku pa je sedelo več moških.

Jure Griljc s koprske policijske uprave nam je popoldne potrdil, da so policisti obravnavali več ilegalnih prebežnikov. Delavci finančne uprave so med izvajanjem nadzora na območju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči ustavili tudi tovorno vozilo turške registracije. Med postopkom pa so slišali, da v notranjosti tovornega dela nekdo trka na stranice. Izkazalo se je, da je v notranjosti šest prebežnikov. Na Fernetiče je po obvestilu o skritih potnikih prihitelo več policijskih patrulj. Postopek so nato prevzeli koprski kriminalisti.

Prebežnike, pet pakistanskih državljanov in mladoletnega Afganistanca, je pregledal zdravnik, vendar ni ugotovil, da bi bili slabega zdravstvenega stanja. Vseh šest tujih državljanov je zaprosilo za azil, zato so jih po končanem postopku odpeljali v azilni dom, je še povedal Griljc.

Okoliščine njihovega prihoda v Slovenijo, kje so vstopili v državo oziroma se skrili v tovorni del vozila, so včeraj popoldne kriminalisti še ugotavljali. 50-letnega turškega voznika so pridržali in ga bodo najverjetneje s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Včeraj so kriminalisti še ugotavljali, ali je vedel, da so v tovornem delu vozila, v hladilniku s hitro pokvarljivim blagom, skriti tujci.


Najbolj brano