V Portorožu vozil s hitrostjo 150 km/h

Danes nekaj po 4. uri so policisti vozili za voznikom osebnega avtomobila, ki se na znake policije, da se zaustavi, ni odzival. V Portorožu je vozil kar 150 kilometrov na uro. Ustavili so ga v krožišču na Valeti in ugotovili, da je za volanom bil 48-letni državljan Italije.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Kljub večkratnim pozivom za opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je tega odklonil. Odpeljali so ga na hladno, sledi obdolžilni predlog.

Dopoldan je v Seči voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avto in pri tem trčil. 45-letni domačin se je pri padcu laže poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Ob 14.55 je policiste poklical občan in povedal, da po regionalni cesti Hrašče-Postojna vijuga voznik osebnega avtomobila, ki je po vsej verjetnosti pijan. Policisti so ustavili 60-letnega Postojnčana, ki je napihal 0.42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto nemškega državljana. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino.

V Izoli pa je nekdo iz kamperja, ki je bil najverjetneje odklenjen, nemškemu turistu ukradel dve vzmetnici, elektronski bralnik, manjši nahrbtnik s kamero in pripadajočo opremo, brezžični zvočnik, nakupovalno vrečko z različnimi oblačili in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Danes ob 7. uri se je zgodila prometna nesreča pred predorom Markovec v smeri Kopra. Policisti so ugotovili, da je trčil 27-letni voznik iz Divače, ker ni vozil po sredini voznega pasu. Alkotest mu je pokazal 0,5 miligramov alkohola v litru izdihanega zraku. Izdali so mu plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.


Najbolj brano