V Piranu so ukradli moped, njegove kose so našli v Izoli

V Piranu je nekdo ponoči ukradel moped znamke piaggio, tip zip25, črne barve, registrskih številk KP7C-J1, ki je bil parkiran na Vodnikovem trgu. Pod sedežem je imel oškodovanec še prometno dovoljenje za moped in dva ključa stanovanja. Pozno popoldan so otroci na izolsko policijsko postajo prinesli denarnico s prometnim dovoljenjem ukradenega mopeda, kose mopeda pa so našli med trtami v Jagodju. Policisti še zbirajo informacije.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Dopoldan so policisti v Štorjah ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra. Test na mamila je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

V hotelski restavraciji je ostala brez denarnice

V Izoli, v eni od hotelskih restavracij, je med kosilom nekdo ženski ukradel denarnico z gotovino.

Pijan je izzival goste k pretepu

Ob 1.30 je v koprskem lokalu pijan moški izzival goste k pretepu. Policisti so mu odredili pridržanje.

Pijan za volanom

Policisti so v Hrvatinih ponoči ustavili voznika osebnega avtomobila, 60-letnega Italijana. Preizkus z alkotestom je pokazal 1,02 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje do privedbe na sodišče.

Huje se je poškodoval japonski jadralni padalec

Takoj pod vzletiščem za jadralne padalce na Stolu je včeraj strmoglavil in se poškodoval japonski jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa za reševanja v gorah z Brnika z vojaškim helikopterjem so poškodovanega 60-letnika oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Tam je zdravstveno osebje ugotovilo, da se je Japonec huje poškodoval (sum zloma leve stegnenice in leve nadlahtnice). O nesreči so policisti obvestili preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo.

Pri sestopu z Male Mojstrovke je padla planinka

Pri sestopu z Male Mojstrovke se je včeraj poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah z Brnika so 58–letno poškodovanko oskrbeli in jo s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico. Planinka je padla na melišču na relaciji Mala Mojstrovka – Vršič in se laže poškodovala (udarnina v desno golen).

Iz hiše ukradli sef

Idrijski policisti so včeraj obravnavali tatvino trezorja v eni od stanovanjskih hiš v naselju Bukovo v Občini Cerkno. Neznani storilec je nedavno vstopil v hišo, pregledal prostore in ukradel sef (z denarjem), ki je bil pritrjen na steno. Zaradi kaznivega dejanje je oškodovancu povzročil večjo škodo. Policisti nadaljujejo preiskavo.

Nesreča na bencinskem servisu

Policisti so včeraj na bencinskem servisu v Vrtojbi obravnavali prometno nesrečo z majhno poškodbo, v kateri sta bila udeležena 57–letni voznik osebnega in 38–letni voznik tovornega vozila, državljan Nemčije. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Povozila je mlajšega kolesarja

Danes okrog 7.30 je v Novi Gorici voznica avtomobila povozila mladoletnega kolesarja. Po sedaj zbranih podatkih je voznica peljala po Cankarjevi ulici in v križišču z Erjavčevo ulico izsilila prednost mladoletnemu kolesarju, ki je pripeljal z njene leve strani. V prometni nesreči je mladoletnik utrpel odrgnine. Na kraju so posredovali novogoriški poklicni gasilci in reševalci. Prometni policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Policisti so v naselju Bukovica (Občina Renče - Vogrsko) sinoči ustavili 55-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom.

Večji kamen poškodoval delavca

Včeraj zjutraj so policiste obvestili o delovni nesreči v naselju Dobravlje v ajdovski občini, kjer se je poškodoval 55–letni delavec ene od gospodarskih družb. Nesreča se je zgodila prejšnji dan popoldne med delom v izkopni jami kanalizacije, globoki približno dva metra, ko se je z brežine izkopa zakotalil večji kamen in ga zadel v nogo (poškodba gležnja). Zaradi bolečin je delavec naslednji dan poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici, po nudeni oskrbi so ga odpustili v domačo nego. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državnega tožilstva so o nesreči obvestili tudi delovno inšpekcijo.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od četrtka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali osem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so jih obravnavali pet, policisti na mejnem prehodu v Jelšanah dve, koprski pa eno osebo.

Nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito, dve osebi so zavrnili pri mejni kontroli, štiri so vrnili po sporazumu v Republiko Hrvaško včeraj, dve pa bodo vrnili danes.

Policisti na mejnem prehodu Jelšane so obravnavali Slovenko zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika. Poskušala je vstopiti na mejnem prehodu z osebni avto, v katerem sta bila v prtljažniku skrita dva državljana Pakistana. Preiskava je še v teku.

Obravnavali so sedem Pakistance in enega Egipčana.


Najbolj brano