Ukradel je vrtalnik, bateriji in gin

Včeraj popoldne je v eni od koprskih trgovin varnostnik zadržal osebo, ki je izvršila tatvino. Policisti so ugotovili, da je 47-letni Ljubljančan ukradel vrtalnik znamke black and decker, dve bateriji in gin, izdelki so skupaj vredni 185 evrov. Predmete so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj ob 19.48 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Ajdovščini, kjer se je voznik avtomobila zaletel v drog javne razsvetljave. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40-letni voznik vozil po regionalni cesti iz smeri semaforiziranega križišča proti letališču Ajdovščina in zaradi vožnje robu vozišča trčil v drog javne razsvetljave. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan.

V nadaljevanju postopka so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Povzročitelju prometne nezgode je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Na kraju so policistom pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Na parkirišču poškodoval avto

Včeraj je bila policija obveščena o poškodovanju a avtomobila na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec 13. aprila na parkirnem prostoru pred večjim trgovskim centrom poškodoval lak na pokrovu tam parkiranega osebnega avtomobila znamke VW. Prav tako je večkrat udaril po blatniku in povzročil udrtine v pločevini. S tem je nepridiprav oškodovanki povzročil za približno 500 evrov škode. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z zidu so ukradli zvočnike

Včeraj popoldne so policisti na območju Ajdovščine obravnavali nedavno tatvino dveh zvočnikov, ki sta bila pritrjena na zid gostinskega lokala. S tem je storilec oškodovancem povzročil za 200 evrov škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon omenjene tatvine, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zasegli so mu posušene delce

Policisti so včeraj popoldne v Kromberku 42-letnemu moškemu v postopku zasegli delce zelene posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Omenjene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopke z odločbo.

Vedel se je nedostojno

Včeraj popoldne so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Desklah, kjer se je starejši moški nedostojno vedel do drugega moškega. Novogoriški policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

S podvozja je bilo videti roko

Včeraj ob 15.15 je policijo poklical udeleženec v cestnem prometu in povedal, da vozi po avtocesti od Kopra proti Kozini. Opazil je tovorno vozilo, s podvozja katerega je videti roko. Tovorno vozilo je ustavilo na počivališču Ravne, izpod vozila pa so prišle tri osebe, ki so pobegnile. Policisti so kmalu prijeli tri državljane Maroka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

V Pučah so policisti obravnavali še štiri državljane Kosova, v Rakitovcu pa dva državljana Turčije in enega državljana Sirije.

Vozila sta pijana

Včeraj ob 15.30 je občan obvestil policijo, da je v Prestranku voznik avtomobila tako pijan, da ne more z vozilom ne naprej ne nazaj. Kljub temu je v avto naložil alkohol in odpeljal proti Pivki. Policisti so ustavili 42-letnega voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 1.30 so policisti v Strunjanu ustavili avto. 26-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.


Najbolj brano