Trčenje v avtobus usodno za voznika kombija

Policisti danes še preverjajo okoliščine nove tragične nesreče na cestah, v kateri je ob pol enajstih dopoldne umrl 39-letni domačin iz okolice Renč. Ta se je s kombijem, očitno z visoko hitrostjo, zaletel v zadnji del parkiranega avtobusa ob cesti. Gasilci so morali razrezati pločevino kabine kombija, da so ga lahko potegnili na prosto, vendar mu ni bilo več pomoči.

Kabina kombija se je zarila v zadnji del avtobusa. Foto: Leo Caharija
Kabina kombija se je zarila v zadnji del avtobusa. Foto: Leo Caharija

MERLJAKI >“Počilo je kot bomba, potem pa se je močno kadilo,” nam je nekaj ur po nesreči, povedal bližnji domačin, ki je najprej slišal, nato pa videl posledice hude nesreče. Ta se je zgodila ob pol enajstih dopoldne na cesti med Merljaki in Renčami. Na skoraj ravnem delu ceste je s kombijem proti Renčam vozil 39-letni domačin iz okolice Renč in očitno pri tem močno pritisnil na plin.

Nekaj ur po nesreči so bile na kraju še vedno sledi koles kombija, s katerim se je 39-letnik zaletel v avtobus. (Foto: Leo Caharija)

Pred prvimi hišami v Merljakih je bil tik ob cesti, ob ograjenem prostoru Goriških opekarn, pakiran 52-sedežni avtobus. Voznik kombija je zaradi še neznanega vzroka nekaj deset metrov pred avtobusom zapeljal desno s ceste in po makadamu brez zaviranja silovito trčil v zadnji del avtobusa. Ta je bil k sreči prazen, prav tako ob njem ni bilo takrat nikogar.

Očividci so takoj poklicali na pomoč policiste in regijski center na številko 112, pomagati pa niso mogli, ker je bil prednji del kombija zarit v zadek avtobusa in popolnoma zmečkan. Trije novogoriški poklicni gasilci so na kraju našli razdejanje in se takoj lotili reševanja ukleščenega voznika.

S hidravličnimi razpirali in škarjami so morali razrezati desni del kabine kombija, da so voznika lahko spravili na prosto. Po neuradnih informacijah že ob prihodu gasilcev voznik naj ne bi kazal nobenih znakov življenja. Ko so ga gasilci rešili iz zmečkane pločevine, so ga prevzeli novogoriški zdravstveni reševalci, vendar je bilo takoj jasno, da je voznik že mrtev. Policisti so po ogledu kraja tragične nesreče tujo krivdo izključili in bodo o dogodku napisali le poročilo novogoriškemu tožilstvu.


Najbolj brano