Krvavi obračun je načrtoval in se nanj pripravljal

Danes zjutraj so 24-letnega H. B. iz Postojne pripeljali na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki je presodil trdnost dokazov in mu odredil pripor. Po neuradnih podatkih naj bi se osumljeni branil z molkom, stanje napadene ženske pa naj bi bilo včeraj še vedno kritično. Z nožem, ki ga še niso našli, naj bi jo zabodel kar 13-krat.

Na poti, ki s Tržaške ceste vodi proti športnemu centru, je v 
ponedeljek še skoraj v mraku obležala hudo ranjena 22-letna 
Postojnčanka, storilec pa se je naglo odpeljal s kraja.
Na poti, ki s Tržaške ceste vodi proti športnemu centru, je v ponedeljek še skoraj v mraku obležala hudo ranjena 22-letna Postojnčanka, storilec pa se je naglo odpeljal s kraja.  

KOPER > “O motivu in okoliščinah dejanja še ne morem govoriti, ker je preiskava še v teku,” je bil včeraj popoldne skop vodja sektorja kriminalistične policije koprske policijske uprave Primož Ogrinc. Vseeno je včeraj v Kopru dal izjavo o krvavem ponedeljkovem obračunu v Postojni, po katerem se po naših podatkih v ljubljanskem kliničnem centru še vedno bori za življenje 22-letna Postojnčanka V. Z.

Ogrinc je povedal, da so v ponedeljek 20 minut pred sedmo uro zjutraj na koprskem OKC sprejeli več klicev občanov iz Postojne, da v bližini Tržaške ceste ženska leži na tleh in kliče na pomoč, s kraja pa naj bi z avtom odpeljal neznan voznik. Policisti in reševalci so ugotovili, da je bila ženska večkrat zabodena z ostrim predmetom. Po neuradnih, a preverjenih informacijah, naj bi 22-letnica utrpela 13 vbodnih ran. Napadalec naj bi ji nekajkrat predrl pljuča, nekaj vbodov pa naj bi imela tudi na obrazu in vratu.

Vodja koprskih kriminalistov Primož Ogrinc je napovedal, da bodo osumljenca ovadili zaradi poskusa umora. Foto: Danijel Cek

Postojnski reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer se ji je po naših podatkih zaradi izkrvavitve že ustavilo srce, vendar so jo zdravniki uspeli spraviti nazaj k življenju. “Po zadnjih podatkih, ki jih imamo, je stanje napadene stabilno. Ali je v kritičnem stanju, pa ne morem potrditi,” je bil na vprašanje o njenem stanju včeraj kratek Ogrinc.

Kriminalisti so v ponedeljek takoj po dogodku ugotovili, kdo je lastnik avta, ki je odpeljal s kraja, in kdo ga uporablja. Očitno si je nekdo zapomnil registrske tablice vozila. Na podlagi tega in drugih informacij so 24-letnega osumljenca H. B. našli v njegovem bivališču v Postojni in mu vzeli prostost. Odpeljali so ga v pridržanje na policijsko postajo v Luciji, kjer je bil še včeraj, po današnjem zaslišanju pri preiskovalnem sodniku pa mu je bil odrejen pripor.

“Osumljeni je državljan Slovenije in Severne Makedonije. V teku je preiskava, danes se bo izvedla še hišna preiskava na naslovu njegovega bivanja in preiskava njegovega vozila, po zaključeni preiskavi pa ga bomo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje na koprsko okrožno sodišče,” je včeraj povedal Ogrinc in potrdil, da ga bodo ovadili za kaznivo dejanje poskusa umora.

To pomeni, da imajo kriminalisti v rokah dovolj dokazov, da je osumljeni napad na 22-letnico načrtoval in se nanj pripravil. Če bi šlo za nenadni napad, oziroma napad v hipu, bi ga obtožili za poskus uboja. Razlika je v dejanju in v kazni; za poskus uboja je zagroženo od pet do 15, za poskus umora pa najmanj 15 let zapora.

Po govoricah, ki krožijo po Postojni, naj bi 24-letnik že dalj časa zalezoval in se vsiljeval 22-letnici, kljub temu, da sta oba poročena. Po neuradnih informacijah naj bi imeli kriminalisti o samem krvavem dejanju v rokah trdne dokaze, ki pričajo o njegovi krivdi. Neuradno smo še izvedeli, da naj bi se osumljeni pred policisti zagovarjal z molkom.


Najbolj brano