Mladoletniki z nožem grozili na plaži v San Simonu

Štirje najstniki, stari od 14 do 17 let, so v soboto zvečer na plaži v Simonovem zalivu grozili najmanj dvakrat. Prvič so zagrozili in vzeli denar 16-letniku in prijateljem, medtem ko so napadeni dogodek prijavljali policistom, pa so napadli še dva 15-letnika. Na koncu so pred policisti odvrgli nož, vendar so ga našli.

Plaža v San Simonu Foto: Tomaž Primožič/FPA
Plaža v San Simonu Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA >Nevaren dogodek, ki ob začetku turistične sezone meče slabo luč ne samo na Izolo, ampak na celotno slovensko Istro, se je zgodil v soboto zvečer. Takrat je družba, v kateri je bil tudi 16-letnik, zaključevali kopanje in se počasi odpravljala proti domu, ko so jih obstopili štirje najstniki. Od njih so zahtevali denar, svoje zahteve pa podkrepili z grožnjami, eden izmed njih pa je segel v žep in nakazal, da ima v žepu nož.

Eden od napadalcev je nato pograbil nahrbtnik 16-letnika, iz njega vzel denarnico in nato iz nje še denar. Po neuradnih podatkih naj ga ne bi bilo veliko. Z denarjem je četverica nato stekla stran.

16-letnik je nekaj minut po deveti uri dogodek prijavil policistom in opisal, kakšni so bili napadalci. Medtem ko so policisti beležili njegovo prijavo, pa je mladoletniška tolpa udarila še drugič. Takrat so se spravili na dva 15-letnika in tudi od njiju zahtevali denar.

Medtem so na plažo že prihiteli policisti in zagledali štiri osumljence, ki so hitro odvrgli nož, vendar je to opazil eden od mimoidočih in policistom pokazal, kam so ga odvrgli. Policisti so ugotovili, da gre za štiri najstnike iz Izole, stare 14, 15, 16 in 17 let. Odpeljali so jih na policijsko postajo in poklicali njihove starše, v teh dneh pa še nadaljujejo z zbiranjem podatkov in ugotavljanjem, ali je bil še kdo žrtev izolske mladoletniške tolpe.

Vlomi so se vrstili kot za stavo

V petek so policisti obravnavali vlom v hišo v vasi Sveto, od koder je izginila zlatnina.

V soboto so v Kopru vlomili v poslovne prostore dveh podjetij. Iz enega so ukradli prenosni računalnik in skiro. Popoldan je nekdo v Kopru vlomil še v hišo na Šolski ulici v Kopru, iz katere je odnesel zlatnino, v Spodnjih Škofijah pa je nekdo vlomil v hišo, iz katere je ukradel zlatnino in gotovino.

Vlomili so tudi v prodajalno na Čevljarski v Kopru in ukradli oblačila ter v pisarno v Portorožu, iz katere so odnesli dva tablična računalnika.

Našli ukradeni kombi

V Kopru na Vojkovem nabrežju so našli ukraden kombi znamke sprinter. O najdbi vozila so policisti obvestili lastnika vozila.

Pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan

V soboto ob 17.39 se je zgodila prometna nesreča v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Dve osebi sta se v trčenju lažje poškodovali, povzročitelju nesreče pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju so policisti ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila na cesti od Kosez proti Jelšanam zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez polno ločilno črto in s prednjim levim delom avtomobila trčil v levi bok vozila, ki ga je peljala 23-letna državljanka Avstrije. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje, cesta je bila zaprta do 18.34 ure.

Sredi dneva napihal skoraj štiri promile

V petek ob 13.07 so policisti na Razdrtem odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nemec padel takoj po vzletu

V petek okoli 17:40 so policisti prejeli obvestilo, da se je takoj po vzletu na vzletišču Stol poškodoval jadralni padalec. 57-letni nemški jadralni padalec, ki je bil tega dne v organizirani skupini jadralnih padalcev ene od padalskih šol iz Avstrije, takoj po vzletu padel z višine okoli treh metrov in pri tem pristal na nižje ležeči makadamski cesti. Na kraju nesreče so posredovali člani dežurne ekipe GRS z Brnika, ki so predvidoma hudo poškodovanega nemškega državljana na kraju oskrbeli in ga s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Vlom v pekarno na Goriškem

Včeraj zjutraj so novogoriški policisti obravnavali vlom v pekarno na Goriškem. Vlomilec je ukradel manjšo vsoto gotovine.

Vlomil v prostore zdravstvene ustanove

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo o vlomu v prostore ene od zdravstvenih ustanov na Severnem Primorskem. Po prvih podatkih je neznani storilec ukradel različne predmete - starejši prenosni računalnik in zaenkrat še neznano količino zdravil. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo.

Zadel otroka

Danes, ob 8.40, so policisti prejeli tudi obvestilo o prometni nesreči. Prometni policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik avtomobila vozil po Prvomajski ulici iz smeri Erjavčeve ulice. V krožnem križišču za Rejčevo ulico se je po prehodu za pešce z leve strani s skirojem pripeljal otrok, ki ga je voznik avtomobila zadel z levim bočnim delom vozila. Poškodovanemu otroku so zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z odločbo.


Najbolj brano