Kradli so dežnike

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini reklamnih dežnikov izpred lokala v naselju Hum. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je nastala škoda v višini približno 900 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Fotografija je simbolična.  Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična.  Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 18.42 je bila policija obveščena, da se je pri pristanku na vzletišču za jadralne padalce na Kovku nad Ajdovščino poškodoval jadralni padalec z območja Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je 53-letnemu jadralnemu padalcu med pristankom na omenjenem vzletišču zaradi vetra prehitro zaprlo padalo, zaradi česar je padel z višine približno treh metrov. Kasneje so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina, nato pa je poškodovanca prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči, z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po prvih ugotovitvah zdravnice se je 53-letnik lažje poškodoval. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim varnostnim dogodkom s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kolesar je bil pijan

Včeraj ob 11.19 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči v Solkanu, kjer je padel in se poškodoval starejši kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je 78-letni kolesar iz smeri bivšega mejnega prehoda z Italijo vozil proti Solkanu. Med vožnjo je v Solkanu izgubil oblast nad kolesom in padel ter se predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so poškodovanemu kolesarju na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. V nadaljevanju postopka so mu prometni policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje mu je bil izdan plačilni nalog.

Ukradli motorno kolo

Včeraj zvečer so policisti obravnavali tatvino kolesa z motorjem na Tolminskem. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v noči z nedelje na ponedeljek na pešpoti pod vasjo Prapetno ukradel motorno kolo z motorjem znamke malaguti firefox F-15, oranžne barve, ljubljanskih registrskih številk, vredno približno 800 evrov. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradli kolesa

Neznanec je minuli konec tedna na dvorišču stanovanjskega bloka v Novi Gorici ukradel kolo znamke crossride, belo modre barve. S tem je oškodovanki povzročil za približno 300 evrov škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine podali kazensko ovadbo na pristojno novogoriško državno tožilstvo.

Prav tako so policisti v nedeljo obravnavali drugo tatvino kolesa na Goriškem. Nepridiprav je ponoči izpred stanovanjskega bloka v Novi Gorici ukradel zaklenjeno žensko treking kolo, belo-črne barve, z oranžnim napisom nakamura. S tem je neznanec lastnico oškodoval za približno 300 evrov. Oškodovanka ni podala predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano