Dva psa pri Potoku napadla živali in še njihovega lastnika

Lastnik dveh napadalnih psov, doma iz okolice Kopra, jo bo po krvavem dogajanju v sredo popoldne v vasi Potok za zdaj odnesel s plačilom globe. Policisti so danes še ugotavljali okoliščine, v katerih je eden od njegovih psov ugriznil rejca drobnice in kokoši.

Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com 

PRIMORSKA > Policiste je v vas Potok na koprskem podeželju v sredo popoldne poklical 56-letni moški, ki sta ga napadla psa. Ko je prišel na svojo posest, kjer ima tudi ograde oziroma hlev, je opazil, da sta se psa spravila na njegove živali. Eden mu je poklal dve kokoši, drugi pa je v hlevu napadel tri ovce.

Ko ju je hotel pregnati, se je eden zakadil proti njemu in ga ugriznil v roko. Kosmatinec se je nato še enkrat zakadil proti njemu, takrat pa se ga je ubranil z vilami. Pri tem je enega psa ranil. Zanj je poskrbel njegov 53-letni lastnik, doma iz okolice.

56-letnika so oskrbeli v bolnišnici. Policisti pa bodo proti lastniku psov spisali plačilni nalog, ker ni ustrezno poskrbel za svoje živali. Sicer pa so danes še zbirali obvestila o dogajanju oziroma o okoliščinah. O tem, kar se je zgodilo, bodo pripravili tudi poročilo za upravo za varno hrano, veterino in varstvo rastlin.

Včeraj dopoldne se je 36-letni Izolan v Kopru vozil z osebnim avtomobilom po Soški ulici in izsilil prednost 28-letni voznici električnega skiroja. Ta je padla in se laže poškodovala. Policisti so obema izdali plačilni nalog, in sicer vozniku avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti, voznici skiroja pa zaradi vožnje po pločniku.

Trčila v avtomobil in napihala

Ob 21.30 je v Bertokih 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznico so policisti preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

Pijan za volanom

Ob 23.10 pa so v Luciji policisti ustavili še 39-letnega voznika avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali osem ilegalnih prehodov državne meje, in sicer osem državljanov Turčije.


Najbolj brano