Ženski državni naslov v Istro

Naslov moških članskih državnih prvakov v odbojki na mivki sta v soboto v Kranju osvojila Štajerca Tadej Boženk in Vid Jakopin, žensko zlato pa sta na Primorsko prinesli Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar.

Dobitniki odličij na državnem prvenstvu v odbojki na mivki Foto: Matevž Ambrožič
Dobitniki odličij na državnem prvenstvu v odbojki na mivki Foto: Matevž Ambrožič

KRANJ > Tudi letos so primorsko odbojko na tradicionalnem prizorišču državnega prvenstva na mivki v Kranju najbolje zastopala dekleta, saj sta se v finale prebili kar dve dvojici iz slovenske Istre.

Branilki naslova, Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar (VC Portorož), sta v četrtfinalu z 2:0 (15, 16) premagali igralki ljubljanskega Šentvida Niko Hrovat in Niko Benedik Bevc. V polfinalu sta bili enako prepričljivi in rezultatsko identični v boju s Kamničanko Klaro Kregar in Grosupeljčanko Katarino Fabjan.

Tako sta se uvrstili v finale, kjer je bil na vrsti primorski obračun s sestričnama Nino Lovšin (OK Piran) in Tajdo Lovšin (Ankaran Hrvatini). Izkušenejši Tjaši sta bili boljši z 2:1 (11, -17, 13). Tretji niz je prinesel poslastico za 3000 gledalcev. Vrstile so se dolge izmenjave žog, menjave v vodstvu, a končnica je vendarle pripadla novim - starim prvakinjam. Nina in Tajda Lovšin sta sicer v četrtfinalu v komaj 23 minutah z 2:0 odpihnili Novomeščanki Zalo Jakše in Niko Košiček, v polfinalu pa sta bili z 2:0 (14, 12) še prepričljivo boljši od Kamničank Zale Špoljarić in Lane Žužek. Gorenjki sta nato osvojili bronasto odličje.

V moški konkurenci med Primorci ni bilo polfinalistov. Kot najboljša sta se v četrtfinalu poslovila člana VC Portorož Aleksander Dulai in Manuel Grünvald. V boju za odličja je bilo v nekoliko premešanih dvojicah videti nove in stare obraze. Tadej Boženk iz Hoč, ki se je zlata veselil že lani, se je z novim štajerskim partnerjem Vidom Jakopinom iz Slovenske Bistrice še enkrat veselil naslova. Nova prvaka sta bila z 2:0 (20, 14) boljša od Korošca Danijela Pokeršnika in nekdanjega člana Salonita Sergeja Drobniča. Poraz je Pokeršniku preprečil, da bi se s Koprčanom Jasminom Čuturićem izenačil po številu osvojenih naslovov prvaka. Primorski šampion jih je osvojil osem.

Kranjčani so se veselili brona Črta Bošnjaka in Mihe Plota. Domača aduta sta v malem finalu z 2:1 premagala Matevža Berka in nekdanjega člana Prvačine Andreja Gruta.


Najbolj brano