Svindal še drugič pokoril smukaško konkurenco v Val Gardeni

Aksel Lund Svindal je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni. Norveški as je za 34. zmago v svetovnem pokalu za 59 stotink sekunde na drugem mestu ugnal rojaka Kjetila Jansruda. Najvišje uvrščeni Avstrijec je bil Max Franz (+0,85) na tretjem mestu.29

Aksel Lund Svindal Foto: Wikipedia
Aksel Lund Svindal Foto: Wikipedia

VAL GARDENA > Na startu so bili tudi štirje Slovenci Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Rok Perko, ki pa so bili daleč od boja za točke svetovnega pokala. Najboljši Slovenec je bil Kline šele na 53. mestu z zaostankom 3,31 sekunde za Svindalom. Kosi je vpisal 55. mesto (+3,33), Čater je bil 58. (+3,47), Perko, z 32. leti najstarejši član slovenske ekipe, pa 66. (+4,78). Perko je prvič nastopil v svetovnem pokalu po skoraj desetih mesecih.

Svindal, ki je zmagal že na smuku v Beaver Creeku, v Lake Louisu pa je bil tretji, je z drugo zmago v sezoni prevzel vodstvo v skupnem in smukaškem seštevku. Svindal je šestič zmagal v Val Gardeni, po letu 2015 drugič na smukih, preostale štiri zmage na progi Saslong so superveleslalomske.

V razvrstitvi sezone prva tri mesta zasedajo Norvežani, in sicer Svindal, Jansrud in slalomski specialist Henrik Kristoffersen. Prvi ne-Norvežan v skupnem seštevku je Avstrijec Marcel Hirscher na četrtem mestu. V smukaškem seštevku je Svindal pred Švicarjem Beatom Feuzom in rojakom Jansrudom.

V nedeljo bo v Alta Badii klasični veleslalom na progi Gran Risa.


Najbolj brano