Predolg strelski post

Pri nogometaših Brd se očitno drugoligaška zgodba iz pretekle sezone ponavlja. Tudi letos so po neuspešni otvoritvi jesenskega dela prvenstva zamenjali trenerja, spomladi pa se jim spet obeta boj za obstanek.

Grega Debenjak (na tleh) je bil s petimi goli prvi strelec Brd v 
jesenskem delu sezone.  Foto: Nejc Berce
Grega Debenjak (na tleh) je bil s petimi goli prvi strelec Brd v jesenskem delu sezone.  Foto: Nejc Berce

VIPOLŽE > Predsednik NK Brda Marjan Simčič je vlogo reševalca vnovič zaupal Antonu Žlogarju, ki je po koncu pretekle sezone sprejel prvoligaški izziv pri Triglavu, a se je sredi jesenskega dela sezone vrnil v Vipolže. Zamenjal je Florijana Debenjaka, ki mu v rezultatski krizi ni uspelo prebuditi moštvenega značaja. Ko se je zdelo, da je po treh začetnih porazih ekipa ujela prvenstveni ritem, je spet nanizala tri ničle. Kaplja čez rob je bil domači poraz z Zarico z 0:3. V 10. krogu je trenersko taktirko prevzel Žlogar, ki je sicer strnil (obrambne) vrste, napadalni primanjkljaj pa je ostal.

“Priprava napada je relativno dobra, manjka nam zadnja podaja in nemara tudi ščepec nogometne nesramnosti v kazenskem prostoru. Pozna se tudi, da smo po koncu pretekle sezone izgubili tri igralce in smo nekoliko šibkejši,” je razloge za skromno jesensko bero izluščil Žlogar. Od 17 tekem v jesenskem delu so imeli Brici strelski post kar na enajstih. Izkupiček je temu primeren. Vknjižili so tri zmage in 14 točk, toliko kot Fužinar na predzadnjem mestu, ki po zaključku sezone prinaša izpad. Ilirija, ki je ob koncu jeseni nanizala šest zaporednih porazov, ima točko več. Tudi Zarica in Rogaška pa nista oddaljeni, saj Bricem bežita za eno zmago. Veržej (10 točk) se ta čas zdi najšibkejši člen in če mu pred spomladanskim delom ne bo uspelo okrepiti moštva, je glavni kandidat za izpad.

Na klubski lestvici strelcev izstopa Grega Debenjak, ki je dosegel pet golov. Več kot en zadetek pa je prispeval le še en nogometaš Brd, in sicer Leon Kodermac. Brda so jeseni prejela dvakrat več zadetkov kot so jih dala - 13:26.

“Ujeli smo priključek s štirimi, petimi ekipami, ki se bodo spomladi potegovale za obstanek. Ostali so ušli v dokaj varno območje. Z dvema, tremi okrepitvami verjamem, da lahko ostanemo v ligi, ki se je s širitvijo pokazala kot zadetek v polno. Prevladuje dokaj trd in agresiven nogomet. Tudi zato bomo v drugem delu, ko se povečajo možnosti izostankov zavoljo kartonov in poškodb, potrebovali širši kader. Z nekaj osvežitvami bi tudi fantje, ki so sicer zelo prizadevni na treningih, lažje razvijali svoje potenciale,” je povedal Žlogar.


Najbolj brano