Lojz Lokomotiva spet zmagovalec kolesarskega DOS-a

Alojz Poglavc je spet junak ekstremne kolesarske preizkušnje DOS-RAS Extreme. V 46 urah in 45 minutah (povprečna hitrost 25,80) je obvozil dobesedno celotno Slovenijo in zmagal v kategoriji posameznikov. Letošnjo dirko pa je zaznamovala tudi zasedba četvork Erik Team, ki je postregla z rekordnim časom 35 ur in 15 minut (povprečna hitrost 34,21).

Fotografija je simbolična. Foto: Simon Maljevac
Fotografija je simbolična. Foto: Simon Maljevac

POSTOJNA > "Lažje je prvič zmagati, kot ubraniti lanski naslov zmagovalca," je dejal Poglavc, ki je že drugo leto zapored zmagal v kraljevi kategoriji posameznikov in v cilj v Postojni prišel vidno izčrpan.

Nekaj manj kot eno uro je zaostal Boris Praznik, na tretje mesto v kategoriji moških do 50 let pa je prikolesaril Philipp Kaider. Avstrijec je z najhitrejšim vzponom na Vršič osvojil znameniti Pokal Jureta Robiča, ki ga organizator podarja za najhitrejši vzpon na Vršič v spomin na slovenskega ultra kolesarja.

V prvih letih te dirke je kraljeval Robič, pozneje pa Marko Baloh, ki je tokrat z rekordnim časom zmagal z ekipo Erik Team skupaj z Matejem Lovšetom, Erikom Rosensteinom in Iztokom Melanškom.


Najbolj brano