Prva podružnica univerze Lomonosov v Evropi bo začela delovati v Kopru

Prva podružnica najprestižnejše ruske državne univerze Lomonosov v Evropi bo začela delovati v Kopru.

Na fotografiji z leve proti desni: Nj. Eksc., veleposlanik Ruske 
federacije v Republiki Sloveniji, dr. Doku Zavgajev, rektor UP, 
prof. dr. Dragan Marušič, dekan UP FM, prof. dr. Matjaž 
Novak. Foto: Alen Ježovnik
Na fotografiji z leve proti desni: Nj. Eksc., veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji, dr. Doku Zavgajev, rektor UP, prof. dr. Dragan Marušič, dekan UP FM, prof. dr. Matjaž Novak. Foto: Alen Ježovnik

KOPER > “Včeraj je Vlada Republike Slovenije na svoji 148. redni seji Univerzi na Primorskem podala soglasje k soustanovitvi zavoda Podružnica Moskovske državne univerze M. V. Lomonosov v Kopru'. S tem so zagotovljena proračunska sredstva za vzpostavitev in začetno delovanje podružnice v višini 500.000 evrov,” so sporočili iz Univerze na Primorskem. Ob tem izpostavljajo troje: Fakulteta za management bo prva poslovna šola v Sloveniji, ki bo izobraževala kadre za delovanje na ruskem trgu in obratno. Za Univerzo na Primorskem se bodo tako odprle možnosti razvijanja novih znanstvenih disciplin in napredek obstoječih, univerzitetno mesto Koper pa bo postalo pomembno stičišče znanstvenega, izobraževalnega in gospodarskega evropsko-ruskega sodelovanja,je ob današnjem obisku veleposlanika Ruske federacije v Republiki Sloveniji, dr. Dokuja Zavgajeva, povedal rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič.

Zavgajev je Marušiču in dekanu Fakultete za management Univerze na Primorskem, prof. dr. Matjažu Novaku čestital za uspešno delo in dosežene rezultate. Poudaril je, da medsebojno sodelovanje med državama uspešno poteka predvsem na področju znanosti, izobraževanja in kulture, današnji dan pa odpira tudi možnosti povezovanja ruskih in slovenskih gospodarstvenikov, zato je ta korak za Rusijo izjemno pomemben. Veleposlanik je ob tej priložnosti rektorju in dekanu izročil spominski medalji, ki sta bili izdani ob obeležitvi stote obletnice Ruske kapelice in ponazarjata trdnost in trajnost rusko-slovenskega prijateljstva.

Spletno uredništvo


Najbolj brano