Bogatinov iz Radomelj v Koper

Prvoligaška nogometna sezona 2023/24 se bo v zgodovino vpisala tudi kot sezona trenerskih menjav med klubi, v kateri bo Koper visoko uvrščen. Ta bo v petek uradno dobil že četrtega trenerja. Prihaja oziroma vrača se Oliver Bogatinov.

Oliver Bogatinov (v roza majici) na tekmi v Sežani, pod njim sedi 
predsednik FC Koper Ante Guberac Foto: Tomaž Primožic/FPA
Oliver Bogatinov (v roza majici) na tekmi v Sežani, pod njim sedi predsednik FC Koper Ante Guberac Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Poznavajoč miselnost koprskega vodstva je bilo le malo dvomov, da bo Aleksandar Radosavljević preživel poraz v sredinem pokalnem četrtfinalu proti Muri. Osvojitev pokala je bila glavni klubski cilj, ki se je zdel precej lahko uresničljiv, upoštevajoč, da v tekmovanju ni več vodilnih klubov prve lige, Celja, Olimpije in Maribora. Njegov naslednik bo po neuradnih, a zanesljivih informacijah Oliver Bogatinov. Izkazalo se je, da poročanje nekaterih športnih medijev o tem ni iz trte izvito. Koper ga bo predstavil v petek čez dan.

Ironija je, da je bil Radosavljević zamenjan po najbolje odigrani tekmi koprskega moštva, ki pa kljub premoči ni prinesla želenega rezultata. V osmih tekmah prve lige je izkusil dve zmagi, remi in kar pet porazov.

V Koper je z udobnega mesta selektorja kadetske reprezentance prišel pozimi, potem ko se je izjalovil eksperiment s klubskim skavtom Safetom Hadžićem. Ta je vskočil po odhodu Zorana Zeljkovića k Olimpiji, ko je bila Kopru pripravljena odšteti nekaj desettisoč evrov.

Pozimi je Koper izdatno kadroval, kar je za vsakega trenerja dodatna težava. Obenem večina slačilnice nikoli ni zares sprejela Radosavljevićeve vizije in z izjemo nekaterih prebliskov, se je koprsko moštvo oddaljilo od tretjega mesta.

Vrnitev Oliverja Bogatinova, ki je v Radomlje odšel konec leta 2022, ko mu je v Kopru potekla pogodba športnega direktorja, ni posebno presenečenje, saj je predsednik Ante Guberac večkrat napovedal, da se bo prej ali slej vrnil. In zdaj se je, dva dni pred tekmo z njegovim donedavnim klubom, Radomljami. Te je Bogatinov sredi minule sezone prevzel, ko so bile skupaj s Taborom in Gorico s 13 točkami prikovane na dno lestvice. Gorenjec, priseljen v Koper, je spomladi leta 2023 preporodil moštvo in osvojil kar 29 točk.

Oliver Bogatinov je nekdanji nogometaš Kopra. Nazadnje je bil najprej vodja mladinskega pogona, nato pa športni direktor Maribora. Leta 2016 je bil vodja koprske nogometne šole. NK Aluminij je popeljal v finala pokala Slovenije, v koprskem klubu pa je bil pomočnik trenerja v času, ko je ta osvojil prvi državni naslov.

Lani poleti so mlinarji ostali brez nosilcev igre in zdaj so zadnji, s 24 točkami. Bogatinov je minuli konec tedna, dan po porazu v Mariboru zaradi nesporazumov z vodstvom kluba prekinil pogodbo.


Najbolj brano