Poseben dan za klavir

V sredo bodo na Primorskem obeležili Svetovni dan klavirja. V Glasbeni šoli Koper bodo nastopili učenci desetih glasbenih šol s Primorske, Glasbena šola Nova Gorica pa se bo predstavila zvečer v kulturnem domu pred nastopom Draga Ivanuše, pred tem bodo učenci igrali na ulici na treh lokacijah po mestu.

 V Novi Gorici ne bodo igrali le v dvorani, pač pa tudi na ulicah 
mesta.  Foto: Maja Pertič Gombač
V Novi Gorici ne bodo igrali le v dvorani, pač pa tudi na ulicah mesta.  Foto: Maja Pertič Gombač

NOVA GORICA, KOPER > V okviru Zveze primorskih glasbenih šol bodo na Glasbeni šoli Koper Svetovni dan klavirja počastili z izvajanjem skladb primorskega skladatelja Bojana Glavine. Na petih koncertih se bo čez dan zvrstilo 60 učenk in učencev (25 mentorjev) in osem profesorjev iz desetih glasbenih šol s Primorske, ki bodo skupno izvedli 99 skladb.

Zanimivo bo tudi v Novi Gorici, kjer ob 20. uri pripravljajo koncert filmske glasbe Draga Ivanuše, po njem pa še pogovor z glasbenikom in skladateljem. Pred tem (ob 19. uri) se bodo predstavili učenci Glasbene šole Nova Gorica. A to ni vse: med 15. in 18. uro bodo namreč v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica učenci z mentorji igrali na prostem pred glasbeno šolo, telovadnico gimnazije in kulturnim domom. Pianine so v novo likovno podobo odeli dijaki 3. letnika umetniške gimnazije likovne smeri pod mentorstvom prof. Bogdana Vrčona in prof. Marka Krumbergerja. “V načrtu je tudi sodelovanje Gimnazije Nova Gorica in Glasbene šole Nova Gorica z gostovanjem razstav in likovno opremo hodnikov glasbene šole. Dogajanje predstavlja tudi 'ogrevanje' pred prihajajočim 2025, ko bo Nova Gorica skupaj z Gorico Evropska prestolnica kulture,” sta povedala ravnatelja GŠ Nova Gorica Vladimir Čadež in gimnazije Andrej Šušmelj.


Najbolj brano