Odkrijte čare otokov Pag, Lošinj in Krk

Hrvaška je država z več kot 1200 otoki in vsak je poseben na svoj način. Vsi se ponašajo z naravnimi lepotami, kulturno dediščino in bogato zgodovino ter svojim obiskovalcem nudijo nepozabno doživetje. Predstavljamo tri bisere Jadrana - otok Krk, otok Pag in otok Lošinj. Otok Krk je največji otok na Hrvaškem, najbolj znan "party" otok za poletne festivale je otok Pag, otok Lošinj pa je na splošno znan po svežem zraku z zdravilnimi lastnostmi.

Otok Krk, ki se nahaja v severnem delu Jadrana, je bogat z zgodovino, naravnimi in kulturnimi lepotami. Mesto Krk, glavno mesto otoka, očara obiskovalce s svojimi ozkimi kamnitimi ulicami in zgodovinskimi spomeniki, kot sta katedrala in Frankopanski grad. Otok ponuja od prodnatih plaž do zalivov, kot sta plaža Vrbnik in plaža Baške, ki zagotavljajo idealen kraj za sprostitev s kristalno čistim morjem in čudovito pokrajino. Otok Krk je poln kulturnih prireditev, še posebej v poletnih mesecih, ko obiskovalcem ponuja bogat program koncertov, predstav in tradicionalnih festivalov. Obiskovalci lahko otok raziskujejo s kolesom, vozilom ali čolnom. Gastronomska ponudba otoka je prav tako bogata in vključuje tradicionalne jedi in specialitete ter avtohtona vina, kot je vrbniška žlahtina.

Otok Pag velja za dragulj severnega Jadrana, saj očara s svojimi kontrasti. Od kamnite puščave na vzhodni strani otoka, do zelenih vinogradov, pašnikov in oljčnih nasadov, Pag ponuja edinstveno kombinacijo kulturne dediščine in naravne lepote, ki bo očarala vsakega obiskovalca. Otok Pag je znan po tradiciji izdelovanja paške čipke, ki se prenaša iz roda v rod. Paška čipka je eden od simbolov otoka in predstavlja ljubezen do spretnosti in tradicije. Pag je znan tudi po paškem siru, avtohtonem siru, proizvedenem iz mleka ovac z otoških pašnikov. Paška jagnjetina je tudi eden od simbolov otoka, ki se odlično poda k vrhunskim vinom, pridelanim na tem otoku. Najbolj znan oljčnik na otoku je Lunjski oljčnik, katerega starodavna oljčna drevesa so stara več kot tisoč let. Poleg gastronomije in naravnih danosti je otok Pag znan kot otok vrhunske zabave. Najbolj znana plaža Zrće, ki se nahaja v bližini mesta Novalja, privablja žurerje in tiste, željne zabave in nočnega življenja z vsega sveta.

V Kvarnerskem zalivu, tik ob otokih Krk in Cres, se nahaja otok Lošinj. Lošinj ponuja raznolikost, ki bo zadovoljila vsak okus, saj ponuja možnost raziskovanja, sprostitve in povezovanja z naravo na edinstven način. Ne glede na to, ali ste ljubitelj plaže, zgodovine, aktivnosti na prostem ali preprosto iščete pobeg od vsakdanjega življenja, vas bo Lošinj očaral s svojo lepoto in šarmom. Otok Lošinj ponuja eno najlepših plaž na Jadranu - od skritih zalivov do prodnatih plaž, obiskovalci lahko uživajo obdani s kristalno čistim morjem in gostim sredozemskim rastlinjem. Otok je znan tudi po zdravilni klimi, ki velja za eno najboljših v Evropi. Zaradi blage klime z veliko sončnih dni je idealna destinacija skozi vse leto. Lošinj je bogat z zgodovinskimi spomeniki in kulturnimi znamenitostmi, ki ponuja ulice polne tradicionalnih restavracij, trgovin s spominki in galerij, zagotovo najbolj znan pa je Muzej Apoksiomena, ki se nahaja v Malem Lošinju.

Destinacijska spletna stran Laganini.com nudi koristne informacije o turistični ponudbi na Hrvaškem vsem, ki so za svojo naslednjo destinacijo izbrali Hrvaško. Laganini.com ponuja:

• Velika ponudba vseh vrst zasebne namestitve na Hrvaškem - od apartmajev, luksuznih počitniških hiš, vil z bazeni, mobilnih hišic, sob do namestitev v robinzonskem turizmu ob sami plaži. Poiščite cenovno ugodno stanovanje na Hrvaškem z neposrednim stikom z lastnikom nastanitve.

• Podrobne informacije in koristni nasveti o več kot 300 destinacijah na Hrvaškem. Raziščite 33 čudovitih hrvaških otokov in 3 privlačne riviere - Opatijsko, Makarsko in Omiško riviero.

• Izčrpen turistični vodnik s koristnimi informacijami o najpomembnejših znamenitostih. Poiščite turistične znamenitosti, kulturne znamenitosti in naravne lepote.

Blog o Hrvaški s številnimi nasveti!

Oglejte si bogato ponudbo zasebne namestitve na Hrvaškem in poiščite ugoden apartma na otoku Krk, luksuzno počitniško hišo na Lošinju, luksuzne vile z bazenom v Istri, mobilne hiške na Pagu ali moderne sobe v Reki na Laganini.com. Doživite nepozabno vzdušje dalmatinskih mest, spoznajte običaje in tradicijo svojih gostiteljev ter po najboljših cenah preverite, zakaj se številni turisti vsako leto vračajo na Hrvaško.


Najbolj brano