Kavči, javni in skriti, še danes vabijo h glasbenim doživetjem (FOTO, VIDEO)

Mednarodni Kavč festival, ki ga pripravlja ekipa Plavajočega gradu z lutkarjem in glasbenikom Matijo Solcetom na čelu, še danes vabi na več dogodkov, ki jih bodisi gostijo po domovih bodisi so javni, odprti. Namesto vstopnin gostitelji za glasbene zbirajo prostovoljne prispevke.

V istrskem zaledju so sinoči na posestvu Permakulture Sokoliči 
gostili primorski Trio Brade. Foto: Maja Pertič Gombač
V istrskem zaledju so sinoči na posestvu Permakulture Sokoliči gostili primorski Trio Brade. Foto: Maja Pertič Gombač

V petek smo obiskali nastop Katje Šulc v izolski Art kavarni Odeon, kjer je v družbi mojstra raznoterih brenkal Andraža Mazija predstavila tudi del nove plošče, na kateri je uglasbila staroselsko poezijo Severne Amerike in jo bo prihodnji četrtek v celoti predstavila na koncertu v dvorani svetega Frančiška v Kopru, saj je delček albuma West Wind Blow From Your Prairie Nest nastal tudi med njenim bivanjem v rezidenci Alojza Kocjančiča v Kubedu pred dvema letoma.

V istrskem zaledju pa so sinoči na posestvu Permakulture Sokoliči gostili primorski Trio Brade, ki je navdušil z mešanico glasb iz Južne Amerike, Indije ter domačih avtorskih in priredb. Gostitelji, družina Kužner, ki so ji pri pripravi prizorišča pomagali tudi mladi prostovoljci iz vse Evrope v programu Park Istra, a je za gran finale poleg odlične veganske hrane pripravila še ogenj, ob katerem so obiskovalci in glasbeniki prepevali še dolgo v noč.

Danes vabi še nekaj dogodkov: v središču Kopra v Taverni bo ob 15. uri vabi nemški ustvarjalcev Philippe Ducasse z ulično predstavo Ah, bravo, bravo! ulična predstava, ob 17. uri pa Silvia Viviani in Jonas Tomšič Jacobs vabita z glasbeno interaktivnim teatrom za otroke, starejših od štirih let, in ostalo občinstvo, naslovljenim Besede besede.

Več dogodkov odprtih in tistih, skritih po domovih, a še ne razprodanih (prijaviti se je treba na spletni strani Kavča), je tudi v Goriški in tudi na Idrijskem regiji, med drugim v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina ob 18. uri vabijo na nastop skupine Dirty Sanchez ter Sare Bone in Tonje Ferjančič.


Najbolj brano