Od svetovnih prvenstev do reprezentanc

V nabito polnem Kulturnem domu v Hrpeljah so pred kratkim pripravili že 12. tradicionalno prireditev, posvečeno športu na območju Krasa in Brkinov.

Tudi letos so kraško-brkinske občine podelile številna priznanja. Foto: SŽ Sežana
Tudi letos so kraško-brkinske občine podelile številna priznanja. Foto: SŽ Sežana

HRPELJE > Letošnja prireditev štirih kraško-brkinskih občin (Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozina) je bila posvečena olimpijskim igram, ki bodo potekale v Parizu v poletnih mesecih. Gost je bil večkratni udeleženec in dobitnik olimpijskih medalj Rajmond Debevec.

Za najboljšo ekipa Krasa in Brkinov za leto 2023 so športne zveze štirih občin razglasile mladinsko ekipo NK Tabor Sežana za uvrstitev v prvo slovensko mladinsko ligo. Najboljša športnica je postala balinarka Tanja Marc za osvojen naslov državne prvakinje in peto mesto na svetovnem prvenstvu v igri posamezno. Najboljši športnik je strelec Jože Čeper. Na svetovnem prvenstvu v streljanju s pištolo s središčnim vžigom na 25 metrov je osvojil četrto mesto.

Častno listino je prejel upokojeni športni pedagog Vojko Žiberna. Podelili so mu jo za zasluge v razvoju športa, zlasti košarke, v občini Sežana in za dolgoletno pedagoško delo pri poučevanju športa.

Prejemniki plaket za najboljše športne dosežke so balinarja Martin Zdauc za osvojitev drugega mesta na članskem evropskem prvenstvu v štafetnem zbijanju in Gašper Povh za osvojeno tretje mesto na svetovnem prvenstvu v hitrostnem zbijanju v kategoriji U-23, rokometaš Grega Krečič za vpoklic v člansko rokometno reprezentanco in atlet Jan Luxa za naslov državnega članskega prvaka v troskoku.

Za izjemne športne dosežke mladih so priznanja prejeli Maša Benigar, Mija Mahne, Gaja Zobec, Eneja Ozbič Primc, Živa Pfeifer, Lana Pajer, ženska štafeta 4x100 m OŠ Srečka Kosovela Sežana, Niko Trobec, Enej Gerželj Čebron, Erik Guštin, Tadej Maver Guštin, Renee Lenzi in Be funky. Najperspektivnejši športnik je košarkar Ian Lazarevski. S KK Mega je postal kadetski prvak Srbije, z reprezentanco je osvojil šesto mesto mesto na evropskem prvenstvu v kategoriji U-16. Podelili so še posebna priznanja, jubilejne bronaste in srebrne plakete, zlati sta šli v roke Branku Dikiću in Albinu Žnidarčiču. RJN


Najbolj brano