Mladi Ajdovci s plesom med zvezde

Minulo nedeljo so v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini gostili pravi mali plesni spektakel z naslovom Celestial. Tovrstnega šova v širši okolici še ni bilo in prav to je kreativno direktorico Lejo Messec spodbudilo k izvedbi.

Plesna predstava nosi naslov Celestial, kar v prevodu pomeni 
“nebeško”. Foto: Larisa Krajnik
Plesna predstava nosi naslov Celestial, kar v prevodu pomeni “nebeško”. Foto: Larisa Krajnik

AJDOVŠČINA > Plesno predstavo Celestial je režiserka s pomočjo nadobudnih mladih koreografov in plesalcev Tineta Oblaka, Taje Komac, Evelin Bajc, Larise Koren, Nare A. Brana, Nicka Kebra, Tima Vodopivca, Brigite Kuštrin in Danijela Mutica zgradila v preteklih dveh mesecih. Zgodbe, ki so si jih koreografi zamislili, so na odru zaživele v sodelovanju s plesalci lokalne plesne šole ADC, katere člani so tudi soustvarjalci predstave.

Prisotne so plesalci navdušili s strastnimi gibi, izraznimi obrazi, hitrimi in pogostimi menjavami kostumov ter pevskimi inserti.

Že pred začetkom spektakla so s prodornim nagovorom izza zavese publiko pozvali k izražanju čustev na vse možne načine in ta se ni niti poskušala zadržati. Doživetje je bilo tako z vsemi vzkliki, navijanjem, raznimi spodbudnimi besedami, ki so prihajali iz občinstva še močnejše in bolj čustveno, kar se je kazalo na obrazih odhajajočih po zaključku predstave.

Leja Messec je ob koncu poudarila še, da so odzivi presegli vsa njena pričakovanja in da je neizmerno hvaležna za tako topel in odprt sprejem na primorskem koncu. Kljub temu, da so bili celodnevni treningi izjemno naporni, režiserka pravi, da si želi kmalu spet zaplesati s to isto skupino izjemnih umetnikov, ki plesu dajejo povsem nov pomen in mesto na kulturni sceni.


Najbolj brano