Vmesne izboljšave

Na pol poti do nove generacije je Hyundai i20 doživel nekaj izboljšav, ki mu bodo olajšale nastop pred kupci. Za letos pri zastopniku načrtujejo prodajo 500 primerkov.

V kratkem v ponudbo uvrstijo še paket N-line, medtem ko usoda 
dirkaškega i20N še ni povsem jasna. Foto: Peter Pirkovič
V kratkem v ponudbo uvrstijo še paket N-line, medtem ko usoda dirkaškega i20N še ni povsem jasna. Foto: Peter Pirkovič

Prvi stik z njim ne daje vtisa, da je oblikovno spremenjen, a so Hyundaijevi oblikovalci vendarle poskrbeli za nekaj svežih linij. Te je opaziti pri sprednjemu in zadnjemu odbijaču ter na maski, nova so tudi 16- in 17-palčna platišča, hkrati pa je vmesna prenova prinesla še tri nove barve zunanjosti (rumeno, sivo in modro). Potniška kabina prinaša številne nove materiale, nekaj barvnih vložkov, LED osvetlitev in več digitalizacije. Malček je serijsko opremljen z 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki in prav tako 10,25-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, posodobljen multimedijski sistem pa omogoča, da se uporabniki z njim povezujejo preko Applovih in Android pametnih telefonov. Hyundaija i20 so obogatili še z možnostjo brezžičnega polnjenja telefonov, na voljo so USB A in C vhodi, vgrajena je druga generacija sistema klica v sili, obenem pa velja omeniti še možnost posodobitve navigacijskega sistema na daljavo in 3-letno brezplačno naročnino za aplikacijo bluelink, preko katere uporabnik na daljavo komunicira z avtomobilom. V ponudbi dodatne opreme je kupcem na voljo tudi ozvočenje Bose.

Motorizacija ostaja enaka

Vmesna prenova je bila primeren trenutek, da so i20 posodobili tudi z vidika varnostne opreme. Spisek smart sense varnostnih asistenc in sistemov je zdaj nekoliko daljši. Denimo, sistem za samodejno zaviranje v sili zdaj prepozna tudi kolesarja, prav tako je avto sposoben prepoznavati prometne znake, izboljšan je sistem ohranjanja vozila na voznem pasu, pri vzvratni vožnji bo i20 voznika opozarjal na prečni promet, med vožnjo pa na vozila v mrtvem kotu. Kar se tiče motorizacije, bolj ali manj vse ostaja enako. Hyundai i20 bo tudi v prihodnje na voljo z litrskim bencinskim turbo motorjem s 74 ali 88 kilovati moči. Slednji je dodatno elektrificiran z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom in povezan izključno s 7-stopenjskim avtomatiziranim menjalnikom, medtem ko bo 6-stopenjski ročni menjalnik rezerviran le za šibkejšo turbo bencinsko verzijo. Na ceniku še vedno ostaja 1,2-litrski MPI bencinski motor z 62 kilovati moči in petstopenjskim ročnim menjalnikom, ki s ceno 16.800 evrov velja za najcenejšo različico modela i20. Med kupci najbolj priljubljen (v preteklih letih) i20 T-GDi 100 stane začetnih 20 tisoč evrov, elektrificiran T-GDi 120 pa je v osnovi za 1600 evrov dražji. Obe izvedbi motorja je možno kombinirati s štirimi paketi opreme, ne pa tudi s paketom opreme N-Line, ki ga bodo v ponudbo uvrstili nekoliko kasneje, povsem neznana pa je za zdaj še usoda navitega i20.

Potniška kabina prinaša številne nove materiale, nekaj barvnih vložkov, LED osvetlitev in več digitalizacije.


Najbolj brano