V Izoli in Portorožu modni reviji predelanih oblačil

V sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki letos poteka med 18. in 26. novembrom, Komunala Izola in Okolje Piran pripravljata modni reviji, posvečeni umetnosti ponovne uporabe oblačil in proti brezglavemu potrošništvu.

Trajnostna in medgeneracijska - tudi takšna so lahko modna 
oblačila. Na fotografiji so kreacije izolskega Centra uporabnih 
predmetov.
Trajnostna in medgeneracijska - tudi takšna so lahko modna oblačila. Na fotografiji so kreacije izolskega Centra uporabnih predmetov.  

IZOLA, PORTOROŽ Izolska bo na vrsti danes ob 11. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Izola ter bo medgeneracijsko obarvana. Dogodek je del Interreg projekta WASTE DESIGN 2.0, sodelovali pa bodo uporabniki in uporabnice Centra uporabnih predmetov (CUP), ustvarjalci modnih dodatkov in konfekcije iz ponovne uporabe, članice društva Europadonna ter pisateljica Kristina Menih.

V Portorožu pa bo v petek med 9. in 16. uro v skladišču soli Grando na ogled razstava oblačil iz odpadnega tekstila, ki jih je izdelala modna oblikovalka Anja Medle v sklopu projekta Refrešd (prenovljeno op. a.) in jih oktobra predstavila tudi na modnem dogodku Ljubljana Fashion Week. Sledila bo tudi delavnica o zeleni modi, ki bo osveščala o problematiki odpadnega tekstila in svetovala pri izbiri trajnostnih načinov oblačenja.


Najbolj brano