Finale ATP v Torinu: Italijan Sinner je presenetil Srba Đokovića

Drugi krog zelene skupine letošnjega zaključnega teniškega turnirja ATP v Torinu je postregel s presenečenjem. Italijan Jannik Sinner je po več kot treh urah igre premagal prvega teniškega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

TORINO > Danec Holger Rune je pred tem osvojil prvo točko po predajiGrka Stefanosa Cicipasa. Odigrala sta le tri igre, preden je moral sedmi nosilec pri vodstvu Danca z 2:1 zaradi poškodbe komolca predčasno končati dvoboj.

Rune je tako ostal v igri za preboj v sobotni polfinale, namesto Cicipasa pa bo zadnji dvoboj skupinskega dela proti Novaku Đokoviću odigral Poljak Hubert Hurkacz kot prva rezerva.

Jannik Sinner je v prvem krogu z 2:0 v nizih ugnal Cicipasa, Đoković pa je bil z 2:1 boljši od Runeja.

Čeprav ima iz dveh nastopov dve zmagi, si Sinner še ni zagotovil preboja v polfinale tega turnirja, s katerim se bo končala teniška sezona. Italijan je na vrhu skupine z razmerjem zmag in porazov 2:0, sledita mu Novak Đoković in Danec Rune, ki imata po en poraz in eno zmago vsak.

Zelena skupina - Holger Rune (Dan/8) : Stefanos Cicipas (Grč/7) 2:1 - predaja; Jannik Sinner (Ita/4) : Novak Đoković (Srb/1) 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2).


Najbolj brano